Winnaars Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2016

Op zondag 12 juni 2016 vond de uitreiking van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury plaats tijdens de Kinderboekenparade in het Kinderboekenmuseum in Den Haag.

De winnaars van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury zijn hier bekendgemaakt. In de categorie 6 t/m 9 won cabaretier Jochem Myjer met zijn boek De Gorgels (Leopold) en in de categorie 10 t/m 12 jaar was Dummie de mummie en de drums van Massoeba van schrijfster Tosca Menten (Van Goor) de gelukkige winnaar.

De Senaat van de Nederlandse Kinderjury mocht bovendien de Pluim van de Senaat uitreiken. Deze ging in de categorie 6 t/m 9 jaar naar Botje van Janneke Schotveld (Van Holkema & Warendorf) en in de categorie 10 t/m 12 jaar naar De gruwelijke generaal van Jozua Douglas (De Fontein).

Jochem Myjer op Twitter over het winnen van deze prachtige prijs: “Ziekelijk trots op de kinderjuryprijs 2016 (6-9 jaar) voor m’n eerste kinderboek ‘de Gorgels’! Wat een eer.” Tosca Menten hield het iets korter: “JAAAAAAAAA”. Jozua Douglas was overigens ook ontzettend in zijn nopjes met de Pluim van de Senaat: “Joehoehoe!!! De pluim van de Kinderjury!!!!!”

Lees ook:Nominaties Nederlandse Kinderjury 2016
Lees ook:Winnaars Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2017
Lees ook:De Gorgels kleurboek – Jochem Myjer
Lees ook:Winnaars Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2015
Lees ook:Deze tien boeken maken kans op de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>