Ajax geeft aftrap Nederlandse Kinderjury 2011

Begin deze week hebben twee Kinderjuryreporters samen met de hoofdtrainer van Ajax, Frank de Boer, de aftrap gegeven voor de Nederlandse Kinderjury 2011, de verkiezing voor het beste kinderboek van het afgelopen jaar. Daarnaast hebben de reporters na de training van Ajax De Boer om raad gevraagd bij het maken van keuzes. De komende maanden gaan kinderen in Nederland weer kiezen voor de beste boeken. Om tot die keuze te komen, wordt in de komende weken advies gevraagd aan mensen die in hun werk vaak moeilijke keuzes moeten maken, zoals trainer Frank de Boer, directeur van het ABN AMRO World Tennis Tournament Richard Krajicek, So You Think You Can Dance jurylid Euvgenia Parakhina, Wie is de Mol winnares Vivienne van den Assem en Boer Martijn uit seizoen 2 van Boer zoekt vrouw. De komende weken zijn steeds nieuwe filmpjes met tips te zien op www.kinderjury.nl. De stemperiode duurt nog tot en met vrijdag 13 mei 2011.

Stemmen in de Kinderjurybus
Kinderen uit de leeftijdscategorieën 6 t/m 9 en 10 t/m 12 jaar kunnen via www.kinderjury.nl en op scholen, bibliotheken en boekwinkels een stem uitbrengen op hun favoriete boek van afgelopen jaar. Ook dit jaar kan er weer gestemd worden in de speciale verkiezingsbus van de Nederlandse Kinderjury die langs een aantal scholen in Nederland rijdt. Vorig jaar gaven ruim 26.000 kinderen hun stem en vielen Geronimo Stilton en Francine Oomen in de prijzen. Eind juni wordt bekend welke twee boeken winnen in de verschillende leeftijdscategorieën. Met de verkiezing wil de Nederlandse Kinderjury kinderen stimuleren kritisch te lezen en de diversiteit van boeken onder hun aandacht brengen.

Nederlandse Kinderjury zoekt twaalf nieuwe Senaatsleden
Naast stemmen op hun favoriete boek, kunnen kinderen ook solliciteren naar een plek in de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. De Senaat is de spreekbuis voor alle kinderen die hebben gestemd op hun favoriete boek. Iedere provincie is hierin met een lid vertegenwoordigd. Op woensdag 1 juni 2011 wordt de nieuwe Senaat geïnstalleerd.

Vorige maand werd bekend dat ABN AMRO, sinds 2006 betrokken als partner van de Nederlandse Kinderjury, de komende drie jaar haar naam ook verbindt aan De Nationale Voorleesdagen en de Kinderboekenweek.

[Bron: CPNB]

Lees ook:De Nederlandse Kinderjury 2009 van start
Lees ook:Exclusief in Carré: Het beste Boek – De Kinderjury beslist
Lees ook:Senaat Nederlandse Kinderjury 2010
Lees ook:Winnaars Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2015
Lees ook:Geronimo Stilton en Manon Sikkel winnen de Prijs van de Nederlandse Kinderjury

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>