Kinderboekenweek: drie gratis e-boeken over beeldtaal met werkblad

beeldtaal kinderboekenVan 6 oktober tot en met 16 oktober vindt de Kinderboekenweek 2010 plaats. Het thema is De Grote Teken Tentoonstelling – Beeldtaal in Kinderboeken. Eduboek wil dit evenement niet ongemerkt voorbij laten gaan en geeft in het kader van het thema drie gratis digitale boeken met werkbladen uit.

Groep 3/4
Kinderen kijken graag plaatjes voor ze gaan lezen. In dit e-boek alleen maar beelden. In elke beeld zitten sterren. Als die aangeraakt worden met de cursor, verschijnt de tekst. Bekende beelden als de eerste vlucht met een vliegtuig, de kinderspelen van Breughel, Superman, maar ook een schilderij over een slim plan, en over een klaslokaal van vroeger en nog meer.

Groep 5/6
Een plaatje onthoud je genakkelijker dan woorden. Dat is een voordeel van beeldtaal. In dit e-boek beroemde voorbeelden van beeldtaal: oude kunst in een grot, de landing op de maan, de slaapkamer van een beroemde kunstenaar, Batman, een doos vol rampen en ongelukken, een oude strip en nog meer.

Groep 7/8
Beeldtaal vind je overal om je heen. Mensen kijken eerst naar beelden en dan pas naar woorden. In dit e-boek een bonte verzameling van beroemde beelden: uit de Griekse mythologie Narcissus en Echo, de kwakzalver van Jan Steen, een verzameling spreekwoorden in beeld van Breughel de Oude, een nostalgische foto en nog veel meer.

Kijk voor meer informatie op Eduboek.nl

Lees ook:Waarom zijn er zoveel blote mensen in de kunst? – Susie Hodge
Lees ook:Penselen in het Rijks
Lees ook:Kunst kijken voor beginners – Heather Alexander
Lees ook:Kunst en snoep voor kinderen
Lees ook:Kinderboeken die passen bij thema Kinderboekenweek 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>