Kunst en snoep voor kinderen

Tijdens de komende Kinderboekenweek (en daarna) kun je in het Rijksmuseum (Amsterdam) meedoen aan een interactieve rondleiding: Kunst & snoep.

Kinderen van 6 t/m 12 jaar hoeven in het Rijksmuseum niet alleen te kijken, ze kunnen ook actief meedoen bij de workshop Kunst & snoep. Eerst krijg je een bijzondere rondleiding over het thema van de kinderboekenweek: eten en snoepen. Wat werd er bijvoorbeeld gegeten en gesnoept in de Gouden Eeuw?

Daarna kun je zelf een kunstwerk maken om van te watertanden: ooit geweten dat je met suikerwater heel mooie dingen kunt maken? Sommige activiteiten worden begeleid door kunstenaars of door een van de bekroonde illustratoren!

Je kunt ook gaan kijken naar de platen uit Boven in de groene linde zat een moddervette haan. Dit boek won dit jaar de Gouden Penseel, de prijs voor de mooiste illustraties. In het Rijksmuseum hangen alle de tekeningen die Sieb Posthuma hiervoor maakte!

10 oktober t/m 6 december in het Tuinhuis van het Rijksmuseum. Zaterdag en zondag 11.00-13.00 en 14.00-16.00 uur. Woensdagmiddag 14.00-16.00 uur. In de schoolvakanties dagelijks 11.00-13.00 en 14.00-16.00 uur. (Inschrijven)

[Bron: Leesplein]

Lees ook:Gouden Penseel 2009 voor Sieb Posthuma
Lees ook:Winnaars Gouden Penseel & Gulden Palet 2016
Lees ook:Penselen in het Rijks
Lees ook:Schrijf eens een fabel
Lees ook:Winnaars Gouden Penseel & Gulden Palet 2017

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>