Eerste young adult van John Grisham

Grisham belofteEind september presenteert de wereldberoemde thrillerauteur John Grisham zijn eerste young adult: De belofte.

De belofte
De Amerikaanse bestsellerauteur John Grisham waagt zich voor het eerst aan jeugdliteratuur. Met De belofte heeft hij een eerste boek geschreven in wat een reeks moet worden rond zijn nieuwe jeugdige held Theo Boone. De beminnelijke Theo, dertien en zoon van twee juristen, droomt ervan advocaat te worden. Of misschien wel rechter. In Strattenburg, waar hij woont, kent hij klerken, griffiers, rechters en politiemensen bij naam. Op school komen zijn klasgenoten hem om raad vragen. Ook volwassenen, want Theo kent het wetboek als weinig anderen.
Als een leerling hem op een dag vertelt dat hij iemand kent die wellicht getuige was van een moord, begint voor Theo het avontuur. Maar er zijn meteen ook problemen. Is de getuige niet een illegale immigrant? Zal hij uit het land worden gezet als hij voor de rechtbank komt getuigen? Over de afloop blijven we in het ongewisse. Daarvoor moeten we allicht het vervolg lezen.

De bekentenis
Theodore Boone: Kid Lawyer, zoals de young adult thriller oorspronkelijk getiteld is, werd gemengd onthaald. Niet erg spannend, was vooral te horen. Er was wel lof voor de originele manier waarop Grisham ingewikkelde juridische problemen op een bevattelijke manier aan jongeren weet over te brengen.
Eind oktober komt ook een nieuwe ‘volwassen’ Grisham uit: The Confession (De bekentenis), over een man die onschuldig veroordeeld wordt en de doodstraf riskeert. Van Grishams thrillers zijn wereldwijd al zo’n 250 miljoen exemplaren verkocht.

[Bron: Knack.be]

Lees ook:De belofte
Lees ook:Boektrailer De belofte
Lees ook:Let it snow – John Green, Maureen Johnson & Lauren Myracle
Lees ook:De start van Literatour 2015
Lees ook:Mammoet (over Theo, een van de beste jongens ooit) – Stefan Boonen & Melvin

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>