Shortlist Australische literatuurprijs – young adult novel

De shortlists van de Australische Prime Minister’s Literary Awards zijn bekend. In de categorie Young Adult Novel is onder meer Stolen van Lucy Christopher genomineerd, dat in het Nederlands vertaald werd als Brief aan mijn ontvoerder (The House of Books). Christopher ontving voor Stolen zojuist de Branford Boase Award. Deze Britse prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste debuutroman.

Identiteit
De Prime Minister’s Literary Awards worden jaarlijks toegekend onder auspiciën van de Australische premier. Met de prijs wordt het belang van literatuur voor de nationale identiteit, de gemeenschap en de economie benadrukt. Naast de categorie Young Adult Novel zijn er nog Children’s Fiction, Fiction en Non-fiction. In elke categorie ontvangt de winnaar 100.000 Australische dollar.

Young Adult Novel
Op deze shortlist staan 7 boeken:

Stolen van Lucy Christopher
The Winds of Heaven van Judith Clarke
Confessions of a Liar, Thief and Failed Sex God van Bill Condon
The Museum of Mary Child van Cassandra Golds
Swerve van Phillip Gwynne
Jarvis 24 van David Metzenthen
Beatle meets Destiny van Gabrielle Williams

Lees ook:Shortlist Australische literatuurprijs – children’s fiction
Lees ook:Branford Boase Award uitgereikt
Lees ook:Patrick Ness wint Costa Book Award
Lees ook:John Green wint E.A. Poe Award
Lees ook:Red House Children’s Book Award 2009

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>