Nominaties Inktaap 2011

De genomineerden voor de tiende editie van De Inktaap zijn bekend. Bernard Dewulf, Erwin Mortier en Cees Nooteboom maken kans op de literaire jongerenprijs.

Lijst met auteurs
In 2011 wordt voor de tiende keer De Inktaap uitgereikt, de literaire jongerenprijs van het Nederlandse taalgebied. De Inktaap wil jongeren confronteren met de keuze die de jury’s van de drie ‘grote’ literaire prijzen in het Nederlandse taalgebied hebben gemaakt: De Gouden Uil, de AKO Literatuurprijs en de Libris Literatuurprijs. Hun hoogst gewaardeerde titels worden genomineerd voor De Inktaap. Uit die boeken kiezen de jongeren vervolgens hun winnaar, die De Inktaap krijgt.
De genomineerde boeken voor tiende editie van De Inktaap zijn nu bekend: Kleine dagen van Bernard Dewulf (winnaar Libris Literatuur Prijs 2010), Godenslaap van Erwin Mortier (winnaar AKO Literatuurprijs 2009) en ‘s Nachts komen de vossen van Cees Nooteboom (winnaar Gouden Uil Literatuurprijs 2010).

Feest met auteurs
De juryleden, tussen 16 en 18 jaar oud, krijgen van september 2010 tot februari 2011 de tijd om de genomineerde boeken te lezen en te beoordelen. Op 1 maart 2011 wordt voor de tiende keer De Inktaap uitgereikt tijdens een feestelijke slotdag in de Singel te Antwerpen. De deelnemende scholieren kunnen daar de auteurs van de genomineerde boeken ontmoeten en interviewen, debatteren over de genomineerde boeken en recensies voordragen. Verder zijn er verschillende optredens en wordt aan het einde van de dag De Inktaap 2011 uitgereikt aan de schrijver van het winnende boek.
De Inktaap is een initiatief van de Nederlandse Taalunie, CANON Cultuurcel, Ministerie van Cultuur en Stichting Lezen Nederland, en wordt uitgevoerd door Villanella te Antwerpen en Passionate Bulkboek te Rotterdam. Vorig jaar won Robert Vuijsje met Alleen maar nette mensen.

[Bron: Villakakelbont]

Lees ook:Nominaties Inktaap 2011
Lees ook:Nominaties De Inktaap 2010 gekend
Lees ook:Inktaap 2009: Het schervengericht
Lees ook:Connie Palmen wint De Inktaap 2017
Lees ook:Nominaties Prijs van de Jonge Jury 2017 bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>