Update Boek & Jeugd Online

BJOlogonwDe Boek & Jeugd-site (BJO) is uitgebreid met een aantal nieuwe zoekmogelijkheden en heeft een nieuw jasje. De database bevat nu ruim 8450 titels.

Boek & Jeugd Online is een doorzoekbare database, waarin een ruime selectie jeugdboeken is opgenomen. De database kent een aantal zoekmogelijkheden, die onlangs zijn uitgebreid.

- Naast zoeken op (woorden uit de) titel, auteur, illustrator, vertaler, trefwoord, serie en leeftijd kan nu ook gezocht worden op AVI-niveau en CLIB-niveau, bekroning en jaar van uitgave.
Daar waar mogelijk wordt direct gelinkt naar het geschreven portret van de auteur of illustrator op Leesplein.

- Nieuw is ook de Boekenplank. De gebruiker kan een eigen boekenplank samenstellen en die printen of per e-mail versturen.
U kunt boeken op de boekenplank zetten door te klikken op het groene kruisje achter de verkorte boekbeschrijving. Of door vanuit de uitgebreide beschrijving te klikken op de knop ´voeg toe aan Boekenplank´.

- Op de openingspagina vindt u in een apart kader het laatste nieuws dat op Leesplein is geplaatst.

- BJO is een niet-commerciële databank. In deze Internetgids is een ruime selectie jeugdboeken opgenomen, speciaal gelezen en geselecteerd door deskundigen op het gebied van de jeugdliteratuur. Het gaat om mooie, leuke en vooral ook bruikbare titels uit het grote aanbod van kinder- en jeugdboeken. Elke titel is van commentaar voorzien. Bij de selectie wordt rekening gehouden met kinderen met verschillende achtergrond, belangstelling en leesvaardigheid. De informatie wordt verzorgd in opdracht van Stichting Bibliotheek.nl.

[Bron: Boek & Jeugd Online]

Lees ook:Vakliteratuur: Gidsen Boek en Jeugd 2009 nu ook online
Lees ook:Gidsen Boek en Jeugd 2008 online
Lees ook:De geschiedenis van Nederland
Lees ook:Nieuwe titels UittrekselBank Jeugd
Lees ook:Luisteren op Leesplein

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>