De geschiedenis van Nederland

Weet jij waarom er vroeger hunebedden zijn gebouwd? En wie bedoeld wordt met ´Vader van het vaderland´? Over de geschiedenis van Nederland is een handig boek verschenen: De canon van Nederland: de vijftig vensters voor kinderen: Van Pluk tot Willem van Oranje.

De geschiedenis van Nederland is verdeeld in vijftig hoofstukken, vijftig vensters worden die genoemd. In dit boek worden de vijftig ´vensters´ beschreven, vanaf de verre oudheid tot nu. Zo kun je lezen over de hunebedden, Hugo de Groot, Anne Frank, de euro, en nog heel veel meer.
Onderin loopt de tijdbalk mee en achterin vind je ook nog een overzicht van musea rondom het onderwerp, websites en jeugdboeken (met dieplinks naar Leesplein!).

Op de website Entoen.nu vind je de 50 vensters. Klik op een venster en vervolgens op Jeugdboeken. Daar vind je een doorklik naar Kinderboekenplein of Jeugdboekenplein.

Op Leesplein zijn alle titels ook opgenomen in de themalijst: Geschiedenis: Nederland in vijftig vensters.

Lees ook:Overheid steekt geen geld meer in de website Entoen.nu. Wat nu?
Lees ook:Zoom in op dieren – Gonzague Lacombe
Lees ook:Mooie vernieuwde website van Leesplein
Lees ook:Op reis door Nederland in 50 voorleesverhalen
Lees ook:Tilburgs symposium: al aangemeld?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>