Script nieuwste Harry Potter-film achtergelaten in kroeg

harry_potter-logo_90894oHet script van de nieuwste Harry Potter-film, Harry Potter en de Relieken van de Dood, is ‘uitgelekt’. De crew van de film liet het script liggen in een pub na een avondje doorzakken.

Dat meldde op 3 april de Britse tabloidkrant The Sun, die de hand heeft weten te leggen op het script.
Volgens The Sun onthullen de 118 pagina’s van het script dramatische veranderingen ten opzichte van de tekst in het boek.

De Britse krant heeft het script inmiddels terug gegeven aan Warner Bros, die de tabloid daarvoor bedankt. De directeuren van Warner Bros hebben tevens een onderzoek ingesteld naar hoe en waarom het script precies is achtergelaten.

Volgens de vinder, die het document aan The Sun overhandigde, werd er flink gedronken door de crew van de Harry Potter-films en vond hij het script uiteindelijk onder een tafel. ‘Geheim en vertrouwelijk’ zou er op de kaft hebben gestaan.

Inhoud
De inhoud van het script heeft The Sun niet naar buiten gebracht, maar dat de tekst wezenlijk verscheelt van de tekst in het boek van schrijfster J.K. Rowling is wel duidelijk. Bekend was al dat het boek in tweeën zou worden gesplitst, om zo meer details in de films te kunnen verwerken. Volgens journalisten bij de Britse krant eindigt de eerste film op een cruciaal moment.

In 2003 werden kopieën van het boek The Order Of The Phoenix gevonden, zes weken voor de officiële lancering. In 2006 werd het script van de gelijknamige film op straat gevonden. Het eerste deel van de nieuwe film moet in november in de bioscopen gaan draaien.

[Bron: nu.nl en The Sun]

Lees ook:Hari Puttar plagiaat van Harry Potter?
Lees ook:Harry Potter Lexicon nu vertaald
Lees ook:Rowling wint proces tegen Harry Potter Lexicon
Lees ook:Harry Potter brengt 100 miljoen dollar in het laatje
Lees ook:Harry Potter 6 uitgesteld naar volgend jaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>