Zoeken naar boeken in andere talen op Leesplein

Op Leesplein is de mogelijkheid toegevoegd te zoeken op boeken in andere talen. De informatie is bedoeld voor alle bemiddelaars die zich beroepshalve bezighouden met het begeleiden van en het geven van onderwijs aan kinderen die een andere taal dan het Nederlands als thuistaal hebben.

Van een aantal boeken zijn vertalingen gemaakt, die gebruikt kunnen worden in een multiculturele groep of thuis. Uitgangspunt is dat kinderen eerst een verhaal leren kennen in hun thuistaal. Dat biedt houvast bij de kennismaking met datzelfde verhaal in de Nederlandse versie. Gekozen is voor boeken en andere materialen in het Arabisch, Chinees, Farsi, Fries, Marokkaans, Papiamento, Papiamentu en Turks. Daarnaast zijn tweetalige uitgaven (in deze talen) opgenomen.
Via de zoekfunctie op de pagina Meertalig materiaal (onder: Achtergronden en links) kunt u zoeken op titel (van de Nederlandstalige uitgave), leeftijd, taal en vorm (boek, inlegvel, luisterboek).

Bij elk boek op Leesplein, waarvan een editie in een of meer van de hier genoemde talen beschikbaar is, staat daarom rechtsonder een speciaal icoontje (zie afbeelding), dat aangeklikt leidt naar de gegevens over de beschikbare vertalingen. Op dit moment zijn er ruim 230 titels beschikbaar, waarbij vertalingen zijn vermeld in een of meer talen. Dit aantal zal voortdurend worden uitgebreid. Klik hier voor een voorbeeld.

[Bron: Leesplein.nl]

Lees ook:Luisteren op Leesplein
Lees ook:EU ziet toekomst voor zwakke lezers
Lees ook:Tweede taal beïnvloedt moedertaal
Lees ook:Mooie vernieuwde website van Leesplein
Lees ook:Update Boek & Jeugd Online

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>