Daniel Radcliffe steunt homo-project

daniel_radcliffeHarry Potter-acteur Daniel Radcliffe zet zich in voor het Amerikaanse Trevor Project, dat steun verleent aan homoseksuele en lesbische tieners.

Zelfmoordneigingen
Daniel Radcliffe, wereldwijd bekend als titelacteur uit de Harry Potterfilms, heeft zijn naam verbonden aan The Trevor Project. De Britse acteur heeft voor de Amerikaanse organisatie een spotje opgenomen dat later dit jaar op de Amerikaanse televisie te zien zal zijn.
The Trevor Project staat tieners bij die vanwege hun seksuele geaardheid zelfmoordneigingen hebben of uit hun familie zijn verstoten. Het aantal zelfmoorden onder Amerikaanse homoseksuele tieners ligt relatief hoger dan onder heteroseksuele leeftijdsgenoten.

Publiekelijk uitspreken
De 20-jarige Radcliffe stelt zelf geen homo of biseksueel te zijn. “Maar ik heb altijd mensen gehaat die niet tolerant zijn tegen homo´s of lesbiennes“, legt hij uit. “Nu ik in een positie verkeer dat mensen naar mij luisteren, vind ik dat ik mij daar ook publiekelijk over moet uitspreken.
Radcliffe beklemtoont dat het juist belangrijk is dat ook bekende heteroseksuelen zich vaker uit zouden moeten spreken tegen homofobie.
The Trevor Project werd in de jaren negentig opgericht door de regisseurs van de met een Oscar bekroonde film Trevor, over een homoseksuele puberjongen die zelfmoord probeert te plegen.

[Bron: Leesplein]

Lees ook:Daniel Radcliffe wordt ster op Broadway
Lees ook:Naakte Harry Potter in the Deathly Hallows
Lees ook:Harry Potter verliest van Homer Simpson
Lees ook:Brand op de set van Harry Potter 7
Lees ook:Steenrijk dankzij Harry Potter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>