De gelukvinder wordt verfilmd

de_gelukvinderUitgeverij Querido heeft de filmrechten verkocht van de roman De Gelukvinder. Dat was de eerste titel die verscheen in de Slash-reeks, gericht op young adults.

Afghaanse vluchteling
De gelukvinder werd geschreven door Anoush Elman en Edward van de Vendel en gaat over een Afghaanse vluchteling die in Nederland een nieuw bestaan opbouwt. De Gelukvinder werd vorig jaar bekroond met de Glazen Globe en werd vertaald in het Duits. Deze week werden de Spaanse en Catalaanse rechten verkocht.
De filmrechten werden zopas verkocht aan producent Flinck Film, onder meer verantwoordelijk voor A’dam-E.V.A. Wanneer de opnamen beginnen is nog niet bekend.

Nichemarkt
De Gelukvinder was begin 2008 het eerste boek in Querido’s Slash-reeks, waarvoor schrijver Van de Vendel het initiatief nam. Inmiddels zijn van het boek 5.000 exemplaren verkocht, volgens Querido een goed resultaat: “De doelgroep van de reeks zijn jongeren van 15 jaar en ouder. Die hebben lezen niet bovenaan hun lijstje van favoriete activiteiten staan. Het is een nichemarkt, geen massamarkt. Om het aantrekkelijk te maken, brengen we ze niet zomaar uit, maar proberen we de doelgroep te bereiken via bijvoorbeeld www.slashboeken.nl en YouTube. Aan recensies in de krant hebben we niet veel, want die lezen ze weinig.
Boeken in de reeks zijn geschreven door bekende auteurs, op basis van levensverhalen van bijzondere jongeren. Volgende week verschijnt het zesde deel, Latino King van Bibi Dumon Tak. Aan een zevende wordt gewerkt. Per jaar verschijnen twee tot drie nieuwe delen.

[Bron: Boekblad]

Lees ook:Jenny Smelik-IBBY-prijs voor De gelukvinder
Lees ook:400.000 Twilightboeken verkocht
Lees ook:Glazen Globe voor Edward van de Vendel
Lees ook:Gouden Zoen wordt Gouden Lijst
Lees ook:Rowling best betaalde auteur wereldwijd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>