Wordt Els Beertens ‘Allemaal willen we de hemel’ verfilmd?

hemelDe jeugdroman Allemaal willen we de hemel van Els Beerten verdient een verfilming, zo vinden de luisteraars van Radio 1 (Belgie).

Luisteraarsuggesties
Het programma Mezzo op Radio 1 zocht de afgelopen weken naar hét boek dat zeker een verfilming moet krijgen. Gisteren werd op de Boekenbeurs bekendgemaakt welk boek dat werd, meldt deredactie.be. Een jury met regisseur Felix van Groeningen, De Standaard-journalist Steven De Foer en Radio 1-stem Pat Donnez stelde op basis van luisteraarsuggesties een shortlist van tien te verfilmen boeken samen. Allemaal willen we de hemel van Els Beerten voert die lijst aan.

Mozaïekstructuur
Allemaal willen we de hemel is een aangrijpend verhaal over oorlog in tijden van liefde, en over de verwoestende keuzes waarvoor een oorlog mensen stelt. Voor dit boek kreeg Beerten dit jaar ook de Gouden Uil Prijs van de Jonge Lezer en De Gouden Lijst. Het boek wordt intussen vertaald in het Spaans, het Noors en het Duits.
Els Beerten noemde de wens van de luisteraars “gewoonweg schitterend. Het boek wordt wel verteld door vier personages en verfilmen zou betekenen dat er in het boek geschrapt moet worden. Ik denk dat het boek verfilmbaar is, maar mijn verhaal is geen verhaal om chronologisch verteld te worden. Via flashbacks kan je wél aanhaken op de mozaïekstructuur“, zegt de schrijfster.

Tarantino
Als Beerten mocht kiezen, had ze graag Quentin Tarantino gehad als regisseur, “maar Felix van Groeningen en Stijn Coninx mogen ook“. Naast Beerten staan Het diner van Herman Koch, Kartonnen dozen van Tom Lanoye, Ten zuiden van de grens van Haruki Murakami, De dood van Bunny Munro van Nick Cave, De Quincunx van Charles Palliser, Eros en de eenzame man van Louis Paul Boon, De seizoenen van Clem Schouwenaars, Sneeuw van Orhan Pamuk en Zeitoun van Dave Eggers in de top-tien.

[Bron: De papieren man]

Lees ook:Els Beerten ontvangt Van Hichtum-prijs
Lees ook:Van Hichtum-prijs voor Els Beerten
Lees ook:Els Beerten wint Gouden Lijst
Lees ook:Els Beerten in het Noors en Spaans vertaald
Lees ook:Allemaal willen we de hemel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>