Els Beerten wint Gouden Lijst

Het boek Allemaal willen we de hemel van Els Beerten heeft de Gouden Lijst gewonnen. Dat werd dit weekend bekendgemaakt.

Kleine stemmen
Deze eenmalige prijs voor het beste jeugdboek vanaf 12 jaar is zaterdag aan Els Beerten voor haar boek Allemaal willen we de hemel uitgereikt tijdens de Middag van het Kinderboek in de Openbare Bibliotheek Amsterdam. De jury omschreef het als ‘een boek waarin kleine stemmen van gewone mensen samen een groot verhaal maken‘.

Ingelijst
Els Beerten kreeg haar eigen boek overhandigd, gevat in een gouden lijst die is gemaakt door Gregor’s Lijsten. Edward van de Vendel en Mirjam Oldenhave, aan wie de Gouden Lijst voorbijging, kregen ieder een ingelijste tekening van Annemarie van Haeringen mee naar huis.

Protest
De Gouden Lijst is bedacht door de schrijvers Ted van Lieshout en Hans Hagen. Het is een eenmalige prijs, bedoeld als protest tegen de opheffing door de CPNB van de Zoenen, de jaarlijkse prijzen voor jeugdboeken vanaf 12 jaar. Ze vroegen recensenten uit Nederland en Vlaanderen om hun top drie van mooiste jeugdboeken in te leveren.

[Bron: Villakakelbont]

Lees ook:Gouden Zoen wordt Gouden Lijst
Lees ook:Els Beerten ontvangt Van Hichtum-prijs
Lees ook:Van Hichtum-prijs voor Els Beerten
Lees ook:Wordt Els Beertens ‘Allemaal willen we de hemel’ verfilmd?
Lees ook:De Gouden Lijst: de Tiplijst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>