Lemniscaat Uitgever van het Jaar

Jean Christophe Boele van Hensbroek van uitgeverij Lemniscaat is de eerste winnaar van de verkiezing Uitgever van het Jaar. Tijdens het Boekblad Gala maakte KVB-voorzitter Elco Brinkman dit bekend.

Leesbevordering
Juryvoorzitter Lisa Kuitert las voorafgaand aan de bekendmaking het rapport voor. “We hebben gemeend dat de prijs moet gaan naar een uitgever die in het afgelopen jaar iets heeft gedaan wat anderen niet deden. Veel nummer één-noteringen in de bestsellerslijsten is heel mooi, maar leidt niet automatisch tot een nominatie.” Ze roemde Boele van Hensbroeks inzet voor leesbevordering en zijn sociale kant.

Eerste keer
De vakjury bestond uit hoogleraar Boekwetenschap Lisa Kuitert, Grietje Braaksma (AKO), Herm Pol (Athenaeum Boekhandel), Joop van Dalen (SMB) en Lucie Th. Vermij (Boekblad).
Het is voor het eerst dat Boekblad de verkiezing Uitgever van het Jaar organiseerde. Een vakjury stelde eerst een longlist samen, die boekenvakkers konden aanvullen met namen van uitgevers waarvan zij vonden dat die echt niet mochten ontbreken. Uit die totale lijst koos de jury een shortlist van vijf namen.

[Bron: Boekblad]

Lees ook:Nieuwe directeur Stichting Lezen
Lees ook:Cursus kinderboekenavonden organiseren
Lees ook:YAboeken in de media!
Lees ook:Met Annie en Joop naar de bioscoop (Gouden Boekje) – Freek de Jonge
Lees ook:Winnaars Dioraphte Literatour Prijs 2017

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>