Leespluim november voor Paul Biegel

de_kleren_van_sinterklaasDe Leespluim van de maand november 2009 gaat naar het 30 jaar oude boek De kleren van Sinterklaas van de in 2006 overleden kinderboekenschrijver Paul Biegel (Lemniscaat).

Nachtkastje
Herman Kakebeeke in het juryrapport: “Naast het verhaal dat Paul Biegel zo´n dertig jaar geleden schreef, is er nu ook het beeldverhaal van Sanne te Loo en die twee vullen elkaar goed aan. De illustratie op het omslag zet al meteen de toon: een kijkje in het intieme slaapkamerleven van Sinterklaas. De poes die overal in het verhaal opduikt, grappige details als de ring van Sinterklaas op het nachtkastje en het raampje boven de voordeur waar je de maan door naar binnen ziet schijnen. En die heerlijke slotplaat: Sinterklaas die pontificaal zit te ontbijten, vol ontzag gadegeslagen door Anouk en haar klasgenootjes.

Leespluim bedreigd?
De Leespluim is tot stand gekomen op initiatief van het vaktijdschrift Leeskraam, in samenwerking met een breed platform van kinderboekenliefhebbers en leesbevorderaars: de samenwerkende kinderboekwinkels, de openbare bibliotheken, het vaktijdschrift Kiddo, de Stichting Kinderopvang Nederland (SKON) en Sardes (Taallijn VVE). De prijs is bedoeld voor boeken voor kinderen van 2 t/m 6 jaar en is voor het eerst uitgereikt in mei 2006. Nu het tijdschrift Leeskraam te ziele ging, is het voortbestaan van de prijs onzeker. Mogelijk neemt Leesgoed de prijs over.

[Bron: Leesplein - Villakakelbont]

Lees ook:De kleren van Sinterklaas
Lees ook:Leespluim voor ‘Een ballon voor opa’
Lees ook:De kleren van Sinterklaas – Paul Biegel
Lees ook:Laatste leeskraam
Lees ook:Op de bres voor Leeskraam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>