Rainbow begint met serie jeugdpockets

In samenwerking uitgeverij Querido start Rainbow Pockets een pocketreeks jeugdboeken. De eerste drie titels Rainbow Jeugd verschijnen vlak voor de Kinderboekenweek.

Boekhandel is blij
De pockets van Rainbow Jeugd worden kleine gebonden boeken met een prijs tussen 6,95 en 8,95 euro. “Met Querido hebben we afgesproken dat we één jaar exclusief samenwerken“, zegt Maarten Richel van uitgeverij Maarten Muntinga. “Daarna kunnen ook andere uitgevers aanhaken.” Hoe groot de oplages gaan worden weet hij nog niet. Wel heeft hij positieve reacties gekregen uit de boekhandel.
De eerste drie titels zijn Guus Kuijers Voor altijd samen, amen; Joke van Leeuwens Het verhaal van Bobbel die in een bakfiets woonde en rijk wilde worden en Toon Tellegens Bijna iedereen kon omvallen. Ze zijn vanaf kort voor de Kinderboekenweek verkrijgbaar. De 55e Nederlandse Kinderboekenweek wordt gehouden van woensdag 7 t/m zaterdag 17 oktober.

Samenwerking lag voor de hand
Querido stopte een jaar of vijf geleden met de Jeugdsalamanders, vertelt Bärbem Dorweiler van Querido Kinderboek. “Pockets vereisen een eigen verkoopaanpak in de boekhandel. Intussen is in pocketland ook zoveel veranderd, dat je het beste met een specialist in zee kunt gaan.“.
Die specialist vonden ze in Maarten Richel. Die speelde allang met de idee iets met jeugdboeken op te zetten. Querido werkt al met Rainbow samen, dus lag het samen uitgeven van jeugdpockets voor de hand.

[Bron: Villakakelbont]

Lees ook:Gidsen Boek en Jeugd 2008 online
Lees ook:Vakliteratuur: Gidsen Boek en Jeugd 2009 nu ook online
Lees ook:Lees de klassiekers en echte jeugdliteratuur met de Rainbow Pockets!
Lees ook:Tijdelijke aanbiedingen kinderboeken apps
Lees ook:Unieke samenwerking Daan Remmerts de Vries en Philip Hopman

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>