Liefdesverhaal in Auschwitz in een stripboek

Dit stripboek moet jongeren weer interesseren voor geschiedenis.

Kazimierz Smolen, overlevende van Auschwitz, weet zich nog goed het verhaal van twee geliefden voor de geest te halen. Het liefdesverhaal dat centraal staat in zijn nieuwe stripboek over het Nazi dodenkamp Auschwitz.

Edward Galinski en Mally Zimetbaum warden gedood terwijl zij probeerden te ontsnappen aan het kamp.

Smolen zegt dat hij zich eerst nogal ongemakkelijk voelde over het stripboek-idee, maar nu gelooft dat dit het kamp laat zien zoals het werkelijk was. ‘De laaste van ons overlevenden herinneren altijd degene die niet omkwamen in de condities van de horror die wij ondergingen maar als echte mensen die zich afvroegen of zij deze plek zouden achterlaten of niet, net als ieder ander. Tot op de dag van vandaag proberen wij niet te spreken over de horror omdat je niet je hele leven in rouw kunt leven’.

Liefde in de schaduw van de dood (Love in the Shadow of Death) is het eerste deel in een serie van stripboeken die het echte leven van Auschwitz afbeeld.

Lees ook:Kamp Halfbloed Vertrouwelijk – Rick Riordan
Lees ook:Land zonder grote mensen
Lees ook:Het Buurman & Buurman Stripboek: Favorieten – Kees Prins
Lees ook:Oorlog in een koffer – Berti Persoons
Lees ook:Het leuke weetjes stripboek – Philip Ardagh

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>