JK Rowling stapt uit Schotse MS-liga

JK Rowling is niet langer voorzitter van de Schotse MS-liga. Interne ruzies zijn de reden voor haar beslissing.

Conflict
Harry Potter-auteur J.K. Rowling is niet langer voorzitter van MS Society of Scotland. Ze verliet de vereniging na interne problemen. De multimiljonaire, die al meer dan tien jaar de liga sponsorde, zei dat een conflict tussen de Schotse liefdadigheidsinstelling en het management in Londen een heleboel gemotiveerde mensen tot ontslag dreef.
Ik heb nu – weliswaar met tegenzin – beslist dat ik niet langer met een goed geweten het publieke gezicht kon zijn van een vereniging, waar ik ooit zo trots op ben geweest er voorzitter van te mogen zijn.

Diepe spijt
In 1991 stierf de moeder van de auteur aan multiple sclerose (MS), nauwelijks 45 jaar oud. Rowling zegt dat ze de beslissing heeft genomen ‘met een verdrietig gevoel en diepe spijt‘, maar ze voegde eraan toe dat ze haar financiële steun aan het onderzoeksproject rond MS aan de universiteit van Edinburg wel voortzet.

[Bron: STV, Villakakelbont]

Lees ook:The Scotsman eert Rowling
Lees ook:In het diepe – Estelle Maskame
Lees ook:Rowling wint proces tegen Harry Potter Lexicon
Lees ook:Rowling schenkt miljoen pond aan Labour
Lees ook:Suzie Ruzie in het diepe – Jaap Robben

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>