Rowling schenkt miljoen pond aan Labour

De Britse jeugdschrijfster JK Rowling, bekend van de Harry Potter-reeks, heeft een miljoen Britse pond geschonken aan Labour.

Schulden delgen
Het was de partij van premier Gordon Brown zelf die zaterdag bekendmaakte dat J.K. Rowling een miljoen pond (1,27 miljoen euro) geschonken heeft aan de Britse Labourpartij. Rowling is een persoonlijke vriendin van Brown en diens vrouw Sarah.

De aankondiging, die samenviel met de eerste dag van het jaarlijkse Labourcongres in Manchester, was een opkikker voor de partij die kampt met een tekort aan fondsen en wiens leider zwaar onder vuur ligt. De partij heeft moeite om de schulden van 22,5 miljoen euro terug te betalen die hoofdzakelijk voortkomen uit de verkiezingscampagne van 2005, de duurste uit de geschiedenis van Labour.

Uitkering
Rowling, die haar eerste Harry Potteravontuur neerpende als alleenstaande moeder die van een uitkering leefde, verantwoordde haar gift met de mededeling dat Labour arme families veel beter kan beschermen dan de Conservatieve partij van David Cameron, de grootste oppositiepartij.

[Bron: De Standaard, Villakakelbont]

Lees ook:Rowling hekelt conservatieven in Times
Lees ook:Rowling best betaalde auteur wereldwijd
Lees ook:Rowling wint proces tegen Harry Potter Lexicon
Lees ook:‘Baker de Bard’ in de winkel
Lees ook:1.26 miljoen pond voor Winnie the Pooh

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>