Boekenbeesten op tournee in maart

Heel de maand maart bundelen de negen Boekenbeesten (Belgie) weer hun krachten om kinderen van 6 tot 12 jaar aan het lezen te krijgen. Hun nieuwe website staat al online!

Boekensteun
Met een gloednieuwe website, een toffe wedstrijd met een mooie prijs en een fijn cadeautje bij aankoop van een kinder- of jeugdboek hoopt de Boekenbeestenactie heel wat kinderen aan te zetten om te lezen en om nieuwe boeken te ontdekken. In maart kun je in de deelnemende boekhandels een boekensteun van de boekenbeesten krijgen bij aankoop van een boek.

Boekenbeestenbus
Vanaf nu toeren de Boekenbeesten in hun eigen Boekenbeestenbus rond met een bont pakket verhalen. In de bus is een gezellig minitheater voor 30 kinderen (van 6 tot 12 jaar) voor voorstellingen van +/- 50 min. waarin kinderen via de Boekenbeesten kennismaken met de deelnemende titels en hun lievelingsboeken leren ontdekken.
Ook na de actie blijft de bus het land doorkruisen op zoek naar leesgrage kinderen. De speellijst is eind februari beschikbaar. De Boekenbeestenbus is een initiatief van Boek.be i.s.m. de Luisterlezer.

Juniorkamer
Boek.be zet de Boekenbeesten nu al de schijnwerpers. Op de website vind je uiteraard een keur aan boeken voor jonge lezers in drie leeftijdscategorieën (-6 jaar, 6-9 jaar en 9-12 jaar). Elk boekenbeest vertegenwoordigt een genre. Je kunt er meedoen aan de grote Boekenbeestentest of aan het spelletje Woordenzoeker. Wie dat goed speelt, maakt kans om een volledig ingerichte Bopita junior-kamer van kidsLAB te winnen. Er zijn ook stoere kidsLAB zitzakken en te gekke muurstickers te winnen. Waag je kans tot 19 april 2009!

[Bron: Boek.be, Villakakelbont]

Lees ook:Alles over de Belgische Jeugdboekenweek
Lees ook:Nominaties Inktaap 2011
Lees ook:Nominaties Inktaap 2011
Lees ook:Website Hoe overleef ik-film
Lees ook:Vlaamse Jeugdboekenweek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>