Jeugdboekenfeest: nu inschrijven!

Vanaf 23 februari kun je je inschrijven voor het Groot Kinderboekenfeest waarmee de Belgische Jeugdboekenweek 2009 op zondag 15 maart van start gaat. De toegang is gratis, maar inschrijven is nodig voor de meeste activiteiten.

Achter de spiegel
De Jeugdboekenweek 2009 vindt plaats van 15 tot 29 maart. Dit jaar is het thema fantasie, met als slogan Achter de spiegel. Op zondag 15 maart 2009 start de Jeugdboekenweek met een nationaal openingsfeest voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar. Het feest vindt plaats in Antwerpen en speelt zich af in de Permekebibliotheek, op het De Coninckplein en op een aantal boeiende plekken in de omliggende multiculturele buurt.
De toegang tot dit feest is gratis, maar voor de meeste activiteiten moet je wel inschrijven. Dat kan vanaf vandaag maandag 23 februari, elke werkdag tussen 10 en 16 uur op het nummer +32.3.2.01.00.31.

Van Brambory tot De kindereter
Voor elke leeftijd is er een hele rist van activiteiten. Je vindt ze allemaal op de website van de Jeugdboekenweek 2009. Zo kunnen de allerkleinsten (1 tot 3 jaar) naar de voorstelling Bramborry van Theater De Spiegel en Théâtre de la Guimbarde. De voorstelling wordt gespeeld tussen het grafisch werk van Kveta Pacovská, die de theaters tot deze voorstelling inspireerden.
De 4- tot 6-jarigen kunnen komen luisteren naar Rindert Kromhout, Tom Schoonooghe, Ingrid en Dieter Schubert die voorlezen uit eigen werk. Sebastiaan van Doninck illustreert bij verhalen van Edward van de Vendel. Er zijn workshops met Daphne Aalders, Charlotte Dematons, Pieter Gaudesaboos en Marjolein Pottie. Ten slotte kun je ook naar de voorstelling De kindereter van toneelgezelschap Luxemburg gaan kijken.

Van Onderzeeboot tot Briek
Kinderen van 6 tot 9 komen luisteren naar Siska Goeminne, Dirk Nielandt, Marit Törnqvist of Kaat Vrancken. Begeleid door componist Johan De Smet vertelt Frank Adam uit zijn nieuwste prentenboek Door de lens, over een jongen die zijn verbeelding laat werken om te achterhalen wat ‘boos zijn’ precies betekent. Tom Schamp maakte de illustraties. Er zijn workshops met Daphne Aalders, Carll Cneut, Benjamin Leroy, Wouter van Reek en Geert Vervaeke. Ten slotte kun je kiezen tussen de voorstelling Onderzeeboot van het MartHa!tentatief of een rondleiding langs Vreemde vitrines.
Voor 9 tot 12 jaar lezen Michael de Cock, Bart Moeyaert en André Sollie voor. Er zijn workshops met o.a. Riske Lemmens en Sabien Clement. Je kunt de voorstelling Briek van tapis plein vzw zien of ook de rondleiding langs Vreemde vitrines volgen onder leiding van een gids van Antwerpen Averechts.

Van Windstreken tot Stadsdichters
Naast de leeftijdgebonden activiteiten kun je ook nog naar een concert luisteren van kinderliedjes uit alle windstreken, een project van Kapitein Winokio en DE DAGEN. Stadsdichter Joke van Leeuwen treedt op en je kunt naar een drietal tentoonstellingen gaan kijken, naast nog een heleboel andere activiteiten. Alle info vind je op Jeugdboekenweek 2009, maar vergeet vooral niet vooraf in te schrijven!

[Bron: Stichting Lezen.be, Villakakelbont]

Lees ook:Alles over de Belgische Jeugdboekenweek
Lees ook:Vlaamse Jeugdboekenweek
Lees ook:Bologna: illustratoren nu inschrijven
Lees ook:Kinderrechten thema Jeugdboekenweek
Lees ook:Recht op boeken!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>