Bologna: illustratoren nu inschrijven

Illustratoren die willen meedoen aan de Illustrators Exhibition op de kinderboekenbeurs van Bologna 2010 kunnen zich nu inschrijven. De beurs loopt van 23 tot 25 maart 2010.

Illustrators Exhibition
De volgend editie van de Bologna Children’s Book Fair loopt van dinsdag 23 tot en met donderdag 25 maart 2010. Eén dag minder lang dus dan voorheen.
Intussen kunnen kandidaten die willen meedoen aan de 2010 Illustrators Exhibition zich inschrijven. Op de website vinden ze formulieren en reglement. Zowel professionele illustratoren als nieuwkomers zijn welkom voor de competitie en mogen vijf illustraties insturen. Dat kan tot 2 oktober 2009.

The Grammar of Figures
Daarnaast zal de kinderboekenbeurs in 2010 ook een grote tentoonstelling wijden aan het leven en werk van jeugdauteur Gianni Rodari. De tentoonstelling zal The Grammar of Figures heten en wordt gehouden ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van zijn dood. Rodari kreeg in 1970 de prestigieuze Hans Christian Andersen Prijs voor kinderliteratuur. Hij was de belangrijkste Italiaanse schrijver van kinderliteratuur van de 20e eeuw.
Naar aanleiding van deze tentoonstelling wordt ook een wedstrijd uitgeschreven voor illustrators. Hen wordt gevraagd een illustratie te maken bij een van de verhalen van Rodari. Het inschrijvingsformulier vind je op de website van de beurs.

[Bron: Villakakelbont]

Lees ook:Bologna Children’s Book Fair 2010
Lees ook:Nederlanders winnen in Bologna
Lees ook:Bologna toch weer vier dagen
Lees ook:Kinderboekenbeurs Bologna 1 dag korter
Lees ook:Bologna Fiere sluit alweer de deuren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>