Vervolg op Twilight krijgt andere regisseur

Summit Entertainment heeft bekend gemaakt dat regisseur Catherine Hardwicke(Thirteen) niet terug zal keren voor het vervolg op Twilight. Hardwicke zal niet betrokken zijn bij New Moon, omdat zij te druk is om de film snel genoeg te maken. De producenten willen dat eind 2009, begin 2010, de film naar het tweede boek van Stephenie Meyer in de bioscoop te zien is.

De Twilight-serie van schrijfster Stephenie Meyer bestaat tot nu toe uit vier boeken. Eind november ging in Amerika de eerste verfilming in première. Amerikaanse critici reageerden verdeeld, maar het publiek trok massaal naar de bioscopen. De film leverde in het openingsweekeind ruim 55 miljoen euro op en brak het record van beste opening van een door een vrouw geregisseerde film.

Dit is niet de eerste keer dat een reeks boekverfilmingen door meerdere regisseurs wordt aangepakt. Het Harry Potter-epos is in totaal door vier mannen verfilmd. Chris Columbus (Home Alone) heeft de eerste twee delen geregisseerd. De Mexicaan Alfonso Cuarón (Children of Men) werd voor deel drie gevraagd omdat hij Harry Potter een donkerdere en engere uitstraling moest geven. Harry Potter and the Goblet of Fire is van de hand van Mike Newell (Donnie Brasco, Love in the Time of Cholera). Tenslotte krijgt regisseur David Yates de eer om de Harry Potter-reeks af te sluiten. Hij heeft aan het eind van de rit in 2011 de laatste vier HP-films op zijn naam staan.

[Bron: Filmfocus]

Lees ook:Twilight Director’s Notebook
Lees ook:New Moon trekt volle zalen
Lees ook:Miljoen bezoekers voor Harry Potter
Lees ook:Graphic novels over Stephenie Meyer en J.K. Rowling
Lees ook:Harry Potter Special op VT4

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Vervolg op Twilight krijgt andere regisseur

  1. Ilse Verhoeven

    Dit boek is echt iets voor mij. Ik wil hier wel eens een oordeel over geven dus nu maar hopen dat ik win.

      /   Reply  / 
  2. Anneliese de Waal

    Bella Swan en Edward Cullen

      /   Reply  / 
  3. Irma van der Waarde

    Lijkt mij een geweldig boek!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>