Supermarkt gaf seksboek aan 8-jarigen

De Engelse supermarktketen Sainsbury’s blunderde door aan 42 achtjarige kinderen bij wijze van geschenk een boek met seksstandjes mee te geven. De cover zou op een kinderboek geleken hebben.

Probeer eens iets nieuws
‘Try something new today’ is de slogan van de Engelse supermarktketen Sainsbury’s. Die draaide deze week wel heel raar uit 42 kindjes van acht jaar na een schoolbezoek aan de winkel in Haverhill nog een geschenkje meekregen. Tot hun grote verbazing en die van hun ouders bleek het niet om snoepgoed te gaan, maar om een boek met expliciete seksstandjes, onder meer om uit te proberen in bad. Het bewuste boek bevatte o.a. aanmoedigingen voor de lezers om zich te scheren op intieme plaatsen, naakt rond te lopen, vreemden aan te spreken en vijf mensen op straat je telefoonnummer door te spelen. Kortom, allemaal dingen die achtjarigen juist niet moeten doen.

Geschokt
De blunder kwam pas aan het licht toen een vader zijn achtjarige dochtertje Laura zag gibberen met wat vriendjes terwijl ze in het boek aan het lezen waren. “Ik was furieus“, zegt vader Andrew Dodd. “Dit was enorm ongepast en onverantwoord om aan kinderen te geven. Op de pagina’s over plezier maken in bad stonden liefst twaalf tekeningen met seksstandjes. Het ergste van alles was het gedeelte waar het boek kinderen aanraadt met vreemden te gaan praten. Ik denk niet dat de school besefte wat er in het boek stond, want de leerkrachten waren even geschokt als wij toen ze het zagen.

Goed bedoeld
Een woordvoerder van Sainsbury’s gaf uitleg over de grove flater. “Het was een goed bedoelde vergissing. Het is een heel leuk boek om te wereld te verbeteren, maar alleen is het niet voor kinderen bedoeld. De fout gebeurde omdat de cover op een kinderboek gelijkt.
Kinderorganisaties zijn heel boos omdat er niet beter gecheckt werd wat de kinderen mee naar huis kregen. “Kinderen zijn het meest manipuleerbaar en dit ongepast boek heeft heel wat achtjarigen van hun onschuld beroofd. Ze zouden zich moeten schamen bij Sainsbury’s“, zegt Nick Seaton van Campaign for Real Education.

[Bron: Villakakelbont]

Lees ook:Met jou ga ik echt niet mee – Dagmar Geisler
Lees ook:Clavis schenkt 6.000 boeken aan Limburgse kinderen
Lees ook:Een week zonder boeken? Nooit meer!
Lees ook:Soldaten huilen niet – Rindert Kromhout
Lees ook:Woezel & Pip – Mijn eerste Engelse woordjes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>