1.26 miljoen pond voor Winnie the Pooh

In Londen zijn tekeningen Winnie the Pooh geveild, sommige voor het dubbele van de geschatte waarde. Het werd een recordverkoop.

Duurste ooit
Op een veiling in Londen hebben originele illustraties van Ernest H. Shepard 1,26 miljoen pond (1,33 miljoen euro) opgebracht.
Een van de duurst betaalde illustraties was die van Winnie en Knorretje: ‘He went on tracking, and Piglet… ran after him‘. De illustratie ging voor ruim het dubele van de geschatte waarde weg (115.250 pond, waar het geschat was tussen de 40.000 en 60.000 pond). Daarmee was het record verbroken van een eerdere verkoop van illustraties van Shepard.
Ook een eerste, gelimiteerde druk, gesigneerd door de auteur van de Winnie the Pooh-verhalen Alan A. Milne, ging onder de hamer.

Robin en zijn speelgoeddieren
Ernest Howard Shepard (1879-1976) leerde Alan Alexander Milne kennen bij het tijdschrift Punch, waar Milnes kinderversjes in verschenen. Zijn eerste schetsen voor de verhalen over Winnie the Pooh maakte hij in Sussex, waar Milne destijds woonde. Diens zoon Christopher Robin en zijn speelgoeddieren stonden model. Naast de Pooh-verhalen illustreerde Shepard onder meer De wind in de wilgen van Kenneth Grahame en maakte hij zelf prentenboeken.

[Bron: Leesplein]

Lees ook:Winnie de Poeh onder de hamer
Lees ook:Rusland bant Winnie the Pooh
Lees ook:Na meer dan 80 jaar nieuw Winnie de Poeh-avontuur
Lees ook:Vanaf vandaag in de winkel! Terug naar het Honderd-Bunders-Bos
Lees ook:Idee nieuw Poeh-boek al 20 jaar oud

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>