Winnaar Thea Beckmanprijs 2017

Rob Ruggenberg wint Thea Beckmanprijs 2017De Thea Beckmanprijs 2017 is gewonnen door Rob Ruggenberg voor Haaieneiland. Ook de jeugdjury ‘Jonge Beckman’ koos dit boek als winnaar.

Tijdens de zoektocht van Jacob Roggeveen naar het mysterieuze Zuidland vergaat een van zijn schepen. Vier mannen en een jongen nemen de kans waar en lopen weg op een klein koraaleiland. Takapoto is wonderlijk mooi, en er wonen alleen vrouwen. Geen van de vijf beseft hoe gevaarlijk dit eiland is. En dat niet alleen vanwege de haaien…

Gebaseerd op ware gebeurtenissen vertelt Haaieneiland het verhaal van Roemer, de jongste wegloper, en Nu’i, het enige meisje van zijn leeftijd op het eiland. Het grootste gevaar komt van Ana’a, een ander eiland. Overal in de Stille Zuidzee zijn de krijgers van Ana’a gevreesd om hun wreedheid — en om hun kannibalisme.

De Thea Beckmanprijs is een prijs voor het beste historische jeugdboek; in de even jaren wordt de prijs uitgereikt aan boeken van de leeftijdscategorie tot 12 jaar en in de oneven jaren aan boeken voor 12 jaar en ouder. De prijs bestaat uit de eer en een geldbedrag van 1000 euro.

De shortlist bestond dit jaar uit Gevaarlijk geheim van Jan Heerze, Romeinse tweeling van Marian Hoefnagel, Weg van Marjolein van Rest, Bloedzusters van Annejoke Smids en het gewonnen boek Haaieneiland van Rob Ruggenberg. Bij deze vijf boeken werd door studenten van de Willem de Kooning academie een korte animatie gemaakt, zie het filmpje van Haaieneiland hieronder.

Lees ook:Shortlist Thea Beckmanprijs 2015
Lees ook:Shortlist Thea Beckmanprijs 2016
Lees ook:Winnaar Thea Beckmanprijs 2015
Lees ook:Longlist Thea Beckmanprijs 2015
Lees ook:Winnaar Thea Beckmanprijs 2016

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>