Ik Wil Een Prentenboek: De Gruffalo

Vandaag, op vrijdag 7 april, start de allereerste editie van de boekhandelsactie Ik Wil Een Prentenboek. Na het succes van Geef Mij Maar Een Boek kunnen de allerkleinsten nu ook hun hart ophalen met een geweldig prentenboek dat slechts 2 euro kost.

Ik Wil Een Prentenboek! wil het plezier in het voorlezen vergroten en mooi uitgevoerde boeken met spannende en verrassende verhalen delen. Want geletterdheid is belangrijk voor een kind, schoolsucces en een kansrijke toekomst hangen daar mee samen. ​En dat niet alleen, lezen en voorlezen geeft ook veel plezier! En lezen, dat begint bij prentenboeken voorlezen.​

Dit jaar is gekozen voor het prentenboek De Gruffalo van Julia Donaldson en Axel Scheffler. Dit is een veelvuldig onderscheiden verhaal over een muisje dat niet alleen alle dieren die hem willen opeten te slim af is, maar ook de grote griezelige Gruffalo. Het boek verscheen in 1999 als The Gruffalo bij uitgeverij Macmillan in England en van het boek zijn sinds de verschijning meer dan 13 miljoen exemplaren verkocht in 58 verschillende edities wereldwijd.

Lees ook:Julia Donaldson & Axel Scheffler-weken
Lees ook:Het Grote Gruffalo Doeboek – Julia Donaldson
Lees ook:Wie is er bang voor de Gruffalo? (Handpopboek) – Julia Donaldson
Lees ook:Recensie: De Gruffalo – Julia Donaldson
Lees ook:Het kind van de Gruffalo (Geluidenboek) – Julia Donaldson

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>