Leespluim november 2015: Memorykonijn – Maranke Rinck

MemorykonijnDe KIDDO Leespluim van de maand november 2015 gaat naar Memorykonijn van Maranke Rinck, waarin een konijn op zoek is naar het andere konijn.

Memorykonijn begint als een blad vol speelkaartjes met de rug naar boven. Het eerste kaartje dat is omgedraaid is dat van Konijn. Hij kruipt uit zijn kaartje en gaat op zoek naar het andere konijn.

Konijn vliegt door de lucht, rijdt over land en roeit over zee. Onderweg komt hij allerlei figuren uit het spel tegen die hem helpen, maar wanneer zij hun dubbelgangers gevonden hebben, laten ze hem in de steek.

Nog steeds kan Konijn het andere konijn niet vinden. Tot hij erachter komt dat een draak zijn replica vasthoudt op een eiland – en hem niet wil laten gaan omdat hij anders alleen is. Dan krijgt Konijn een even briljant als voor de hand liggend idee…

De jury vindt Memorykonijn “een mooi en origineel uitgevoerd prentenboek over onder andere vriendschap, doorzettingsvermogen, je fantasie gebruiken en openstaan voor anderen.”

Ook bevat het “mooie thema’s om over door te praten met jonge kinderen. Heel leuk is dat je met de kaartjes achterin het boek het memoryspel ook echt kan spelen. Verhaal en spel zijn nu rond.”

Titel: Memorykonijn
Auteur: Maranke Rinck
Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047701682
Voor kinderen vanaf 3 jaar.

Lees ook:Memorykonijn – Maranke Rinck
Lees ook:Knikkeruil – Maranke Rinck (Prentenboek Kinderboekenweek 2017)
Lees ook:Martijn van der Linden en Maranke Rinck maken Prentenboek Kinderboekenweek 2017
Lees ook:Tangramkat – Maranke Rinck
Lees ook:Constant: Spelen in Nieuw Babylon – Maranke Rinck

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>