Annie M.G. Schmidt: “Ik ben acht”

Aanstaande donderdag, 5 maart 2009 opent in de Openbare Bibliotheek Amsterdam de expositie Ik kan niet leven zonder letters, waarin de bibliografie van Annie M.G. Schmidt centraal staat.

Schrijversbestaan
De tentoonstelling Ik kan niet leven zonder letters gaat over lezen en over de taal van Annie M.G. Schmidt. De expositie belicht haar schrijversbestaan, met anekdotes en wetenswaardigheden. Er zijn boeken van haar te zien, aangevuld met tekstcitaten, illustraties, foto’s en artefacten. Deze expositie wordt georganiseerd in het kader van Amsterdam Wereldboekenstad.

Ik schrijf voor mezelf
Annie M.G. Schmidt heeft vele kinderen en volwassenen geïnspireerd. Alleen al van Jip en Janneke werden miljoenen exemplaren verkocht. Ook bij de Openbare Bibliotheek is dit Annie’s meest geleende werk. Het geheim van haar succes? “De leeftijd die ik zelf altijd gehouden heb, is acht. En ik schrijf toch eigenlijk voor mezelf. Ik denk dat, dat het hele punt is. Ik ben acht.
De tentoonstelling is vrij toegankelijk en tot 24 mei te zien in de expositieruimte van de bibliotheek.

[Bron: Openbare Bibliotheek Amsterdam, Villakakelbont]

Lees ook:An Elephant came by…
Lees ook:Ik krijg zo’n drang van binnen
Lees ook:Tentoonstelling Marit Törnqvist 2009
Lees ook:Borstbeeld Annie M.G. Schmidt gestolen
Lees ook:Beeld Annie M.G. Schmidt onthuld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>