An Elephant came by…

Vandaag over precies een week, op 10 december, opent in de Openbare Bibliotheek Amsterdam de tentoonstelling An Elephant came by…, een expositie rond kinderboekillustraties.

Tonen aan de wereld
An elephant came by: 24 Dutch illustrators is samengesteld in opdracht van het Nederlands Literair Productie en Vertalingen Fonds (NLPVF) en is gemaakt om aan de wereld te tonen wat Nederland te bieden heeft op illustratiegebied. De expositie start in Amsterdam en gaat daarna naar op tournee naar o.a. Mexico en Spanje.

Catalogus
Bij de expositie verschijnt een catalogus die werd samengesteld door kinderboekenschrijver en illustrator Ted van Lieshout. Van Lieshout ontving onlangs de Theo Thijssen Prijs voor zijn hele oeuvre.
De tentoonstelling An elephant came by: 24 Dutch illustrators loopt van 10 december 2009 t/m 28 februari 2010 in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA), Oosterdokskade 143, Amsterdam (jeugdafdeling).

Lees ook:Annie M.G. Schmidt: “Ik ben acht”
Lees ook:De fabeldieren van Sieb Posthuma
Lees ook:Tentoonstelling Marit Törnqvist 2009
Lees ook:Thema bekend van de Middag van het Kinderboek
Lees ook:Bologna: illustratoren nu inschrijven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>