Roald Dahl 100, zijn boeken gerestyled

Uitgeverij De Fontein heeft ter ere van het feit dat Roald Dahl 100 jaar geleden werd geboren (13 september 1916 – 23 november 1990) zijn boeken gerestyled en uitgebracht in een opvallende kleur.

Ook is er nu de vernieuwde website roalddahl-boeken.nl waarop veel informatie te vinden is over zijn carrière en zijn boeken, maar ook over de activiteiten die plaats zullen vinden gedurende dit jubileumjaar.

Als Sjakie een Gouden Toegangsbewijs vindt in een reep chocola, gaat zijn diepste wens in vervulling: hij krijgt een rondleiding door de geheimzinnige chocoladefabriek van meneer Willie Wonka. Een heerlijk bezoek, maar in de fabriek schuilen ook grote gevaren.

Titel: Sjakie en de chocoladefabriek
ISBN: 9789026139413
Voor kinderen vanaf 8 jaar.

Het buurmeisje van de familie probeert meneer Kreitjes en zijn zonen duidelijk te maken dat ze echt moeten ophouden op eenden te jagen, maar ze wordt gewoon uitgelachen. Dan doet ze het enige wat ze nog kan bedenken: ze zwaait met haar tovervinger!

Titel: De tovervinger
ISBN: 9789026139444
Voor kinderen vanaf 8 jaar.

Je zult in dit boek niet lezen over rare zwarte puntmutsen en bezemstelen. Echte heksen hebben gewone kleren aan en zien er net zo uit als gewone vrouwen. Ze wonen in gewone huizen en hebben gewone banen… en ze smeden snode plannetjes om kinderen te laten verdwijnen!

Titel: De heksen
ISBN: 9789026139390
Voor kinderen vanaf 9 jaar.

Meneer Hoppe is verliefd op zijn onderbuurvrouw, maar hij is te verlegen om mevrouw Zilver aan te spreken. Op een dag hoort hij haar zeggen dat haar schildpad maar niet wil groeien. Meneer Hoppe verzint een indrukwekkende toverspreuk. Zal dit de schildpad én hemzelf helpen?

Titel: Ieorg Idur
ISBN: 9789026139338
Voor kinderen vanaf 7 jaar.

Lees ook:Klassieker: Sjakie en de chocoladefabriek – Roald Dahl
Lees ook:Roald Dahl Woordenboek
Lees ook:Meneer Macaroni gaat picknicken – Max Velthuijs & Jocelyn Wild
Lees ook:Nationale Roald Dahl-dag 2008
Lees ook:Roald Dahl blijft nog altijd favoriet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>