De tuin van de walvis – Toon Tellegen

De tuin van de walvisEen walvis met de elegantie van Annemarie van Haeringen en de weemoed van Toon Tellegen. Jazeker, De tuin van de walvis bevat een nieuw dierenverhaal van Toon Tellegen dat rijk geïllustreerd is door Annemarie van Haeringen.

Als de walvis ‘s nachts niet kan slapen droomt hij van een tuin op zijn rug. Een fonteintje heeft hij al, maar hij zou ook bloemen willen, struiken, paden, en een bank waar bezoek op kan zitten.

De sprinkhaan kan die wens wel in vervulling laten gaan, en na een dag hard werken is het zover: op de rug van de walvis is een prachtige tuin aangelegd, groot genoeg om in te kunnen verdwalen.

De walvis is blij, want nu kan iedereen bij hem op bezoek komen. Maar met een tuin op zijn rug kan de walvis niet meer opspringen en naar beneden duiken, en dat doet hij juist zo graag…

Titel: De tuin van de walvis
Auteur: Toon Tellegen
Uitgeverij: Querido Kinderboek
ISBN: 9789045117607
Voor kinderen vanaf 8 jaar.

Lees ook:Het Gouden Boek van Toon Tellegen
Lees ook:Wat dansen we heerlijk – Toon Tellegen
Lees ook:Op een ochtend vroeg in de zomer – Toon Tellegen
Lees ook:Klassieker: Beer is op Vlinder – Annemarie van Haeringen
Lees ook:Ossip en de onverwachte reis – Annemarie van Haeringen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>