De verschrikkelijke badmeester – Jozua Douglas

Een fris leesboek vol humor om niet weg te leggen tot het uit is.

Tegen zijn zin moet Lev van zijn vader op zwemtraining bij Brulboei, de allerberoemdste zwemkampioen ooit. Iedereen vindt hem te gek, want hij is knap en verzorgt zielige zeehondjes. Maar Lev vindt hem de allerverschrikkelijkste badmeester ooit. Hij is grof en gemeen, hij is woest, ruw en wreed.

Dan ontdekt Lev dat Brulboei een kind heeft ontvoerd. Met zijn buurmeisje Lita komt hij in actie. Kunnen zij de verschrikkelijke badmeester ontmaskeren?

Fragment
‘Kinderen zijn luie lanterfanters. Slome slampampers. Nietsnutten. Heb je ooit wel eens een kind wereldkampioen zien worden? Nou, ik niet. En weet je hoe dat komt?’ Brulboei wachtte niet eens op antwoord. ‘Dat komt omdat ze gewoon hun best niet doen. Ik heb nog nooit een kind een beetje fatsoenlijk snel zien zwemmen.’
De kinderen hielden zich nog steeds doodstil.
‘Sommige mensen,’ ging Brulboei verder, ‘denken dat kinderen niet van volwassenen kunnen winnen omdat ze klein zijn. Is dat zo?’
De hele K-selectie hield zijn adem in.
‘NEE, DAT IS NIET ZO,’ riep Brulboei. ‘Dat is onzin. Als je echt wilt kan je alles. Ik durf te wedden dat zelfs een scheefgegroeide koe, als die het echt wil, nog wereldkampioen zwemmen kan worden. En nou hup, het water in.

Over de Verschrikkelijke badmeester
Jozua Douglas snapt wat de doelgroep leuk vindt om te lezen. Volwassenen zijn (een enkele uitzondering daargelaten) raar, stom, irritant, gemeen, niet te vertrouwen.  Je leeft meteen met Lev mee. Je zal zo’n vader hebben. Of zo’n zwemleraar.  Een spannend boek, een grappig boek, met voor elk wat wils. 
Het leest lekker weg. Dat komt door de vlotte schrijfstijl, die op sommige plekken in het verhaal nog wel een beetje onervaren overkomt, maar ook door de illustraties van Elly Hees, die goed bij het verhaal passen.

Trailer

Titel: De verschrikkelijke badmeester
Auteur: Jozua Douglas
Illustrator: Elly Hees
Uitgeverij: De Fontein Tirion
ISBN: 9789026133428
Vanaf negen jaar

 

 

Lees ook:Lizzy leert zwemmen – Brigitte Minne
Lees ook:De verschrikkelijke verhalen van oom M.
Lees ook:Recht op geluk – Leo Bormans
Lees ook:De gruwelijke generaal (Costa Banana 1) – Jozua Douglas
Lees ook:Karel gaat zwemmen – Liesbet Slegers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>