De gruwelijke generaal (Costa Banana 1) – Jozua Douglas

De gruwelijke generaal is het nieuwe boek van auteur Jozua Douglas en een superspannend verhaal over een knotsgekke president, een generaal met een gruwelijk plan, een aantal zeer verdachte bromvliegen en twee kinderen die de wereld redden.

Het is alweer Douglas’ derde boek bij Uitgeverij De Fontein. Eerder schreef hij De verschrikkelijke badmeester (winnaar Hotze de Roosprijs 2013, filmrechten verkocht) en De vreselijke tweeling (tiplijst Nederlandse Kinderjury 2015).

De gruwelijke generaal zal fans van Roald Dahl zeer aanspreken. Het is namelijk een boek vol humor, dus lachen is verzekerd. Arno Koek van Boekhandel Blokker in Heemstede steekt zijn mening niet onder stoelen of banken: “Jozua is de Nederlandse Roald Dahl!”

Rosa en Fico zijn de kinderen van president Ferdinand. Fico moet zijn vader later opvolgen en daarom mag hij nu alvast wetten verzinnen. Maar voor zijn dochter Rosa heeft de president weinig aandacht.

Als zij op een dag ontdekt dat de gruwelijke generaal Sjasliek een gruwelijk plan beraamt, luistert niemand naar haar. Gelukkig weet ze haar broer Fico te overtuigen en komen ze samen in actie. Kunnen ze de generaal nog stoppen?

Kijk ook op www.costabanana.com voor meer informatie over het boek. Jozua Douglas is onlangs ook gestart met zijn eigen YouTube kanaal. Hierop plaatst de kinderboekenschrijver filmpjes met spionagetips.

Titel: De gruwelijke generaal
Serie en deel: Costa Banana 1
Auteur: Jozua Douglas
Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026138386
Voorlezen vanaf 6 jaar, zelf lezen vanaf 8 jaar.

Lees ook:Operatie Pisang (Costa Banana 3) – Jozua Douglas
Lees ook:De ongelooflijke Ravi Ravioli (Costa Banana 2) – Jozua Douglas
Lees ook:Winnaars Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2016
Lees ook:De vreselijke tweeling – Jozua Douglas
Lees ook:Roald Dahl 100

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>