Het Spaanse gif. Zwerfhonden niet blaffen maar praten!

Het Spaanse gif, een jeugdboek geschreven door Maaike van Poelje, gaat over zwerfhonden. Zwerfhonden vind je over de hele wereld… en ik vind het altijd zo zielig als ik er op vakantie een tegen kom. Gelukkig zet de stichting Dutchpuppy Foundation zich wereldwijd in voor zwerfhonden. Een deel van de opbrengst van dit boek gaat dan ook naar deze stichting. Een leuk boek en een goed doel steunen!

Melle gaat met zijn ouders en zus op vakantie naar Spanje. Wanneer hij er met zijn verrekijker alleen op uit trekt, ziet hij hoe een hond bijna op een slang stapt. Melle waarschuwt de hond, die dankbaar terugblaft. Tot zijn verbazing hoort Melle geen geblaf, maar echte woorden!
Wanneer Melle over de eerste schrik heen is, vertelt Stakker – zo noemt Melle de vrouwtjeshond – over haar leven als zwerfhond . De inwoners van het dorpje vinden zwerfhonden maar niks . Sommigen proberen ze zelfs te doden met vergiftigd vlees . Maar daar gaan Melle en Stakker nu een stokje voor steken!

De honden in dit verhaal bestaan ook echt! Achter in dit boek vind je foto’s van de honden die model hebben gestaan voor de dieren in dit verhaal.Auteur: Maaike van Poelje
Leeftijdsadvies: 9+

Lees ook:Maaike van Poelje
Lees ook:Trailer: Hondenhotel
Lees ook:Alles of niets
Lees ook:Hondenhotel
Lees ook:Tijger – Barbara de Wolf

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>