Doorbraak – Jack Andraka

DoorbraakMisschien heb je hem al op televisie gezien; de jonge, onderscheiden uitvinder Jack Andraka was een tijd terug te gast bij Humberto Tan in de talkshow RTL Late Night. Op zijn vijftiende ontwikkelde hij al een test voor het opsporen van alvleesklierkanker.

Onlangs verscheen dan ook zijn indrukwekkende autobiografie Doorbraak. “Je kunt de wereld veranderen als je het lef hebt om het te proberen” is het motto van de inmiddels 18-jarige onderzoeker.

Zoals gezegd was Jack pas 15 jaar toen hij een betaalbare test uitvond om alvleesklierkanker, eierstokkanker en longkanker vroeg te kunnen detecteren. Maar Jacks verhaal gaat niet alleen over zijn internationale succes; het gaat ook over pesten, depressie en doorzettingsvermogen om dit het hoofd te bieden.

Hij inspireert jonge mensen om hun dromen achterna te gaan en om te vechten om serieus genomen te worden. Bij elk hoofdstuk is een wetenschappelijk doe-het-zelf experiment toegevoegd.

Dit maakt Doorbraak een perfect boek voor iedereen die graag nieuwe dingen ontdekt. Jacks verhaal zal zijn generatie laten zien dat we allemaal de wereld kunnen veranderen zolang we maar het lef hebben om het te proberen.

President Obama van de Verenigde Staten was zeer positief over Jack en zijn boek. Inmiddels geeft Jack dan ook lezingen over de hele wereld en inspireert hij jongeren via zijn Twitter account.

Bekijk hieronder het proefje dat Jack Andraka deed bij RTL Late Night:

Titel: Doorbraak
Auteur: Jack Andraka (met Matthew Lysiak)
Uitgeverij: Kluitman
ISBN: 9789020649314
Voor jongeren vanaf 13 jaar en volwassenen.

Lees ook:Jack de slak is een superkanjer – Virginie Hanna
Lees ook:Jack de ruimteridder – Martine Glaser
Lees ook:Jack de slak is nergens bang voor! – Virginie Hanna
Lees ook:Abby – Ingrid Bilardie
Lees ook:De Never Evers – Tom Ellen & Lucy Ivison

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>