Overstroomd – Eva Moraal

OverstroomdOverstroomd van Eva Moraal is een spectaculair spannende toekomstroman die laat zien dat echte Young Adult-literatuur geen bovengrens kent. Uitgeverij Lemniscaat heeft het boek onlangs opnieuw uitgebracht.

Nina is de dochter van de gouverneur. Tijdens de laatste overstroming is haar school getroffen en haar zusje verdronken. Daardoor is ze gedwongen om, zij het onder een andere naam, lessen te volgen op een school in het Natte gebied, waar de inwoners in tijden van overstromingen hun leven niet zeker zijn.

Op school wordt ze verplicht om met Max een werkstuk te maken. Wat met wederzijdse achterdocht begint, groeit al snel uit tot een fascinatie voor elkaars wereld en een ontluikende vriendschap.

Maar de situatie is complex. Max’ vader is omgekomen bij de laatste overstroming en er worden vraagtekens gezet bij de rol die de Gouverneur daarbij speelde. Max’ broer is bovendien nauw betrokken bij een gewelddadige verzetsgroep…

Wie Overstroomd oppakt wordt overweldigd, meegesleept en door elkaar geschud. Eva Moraal heeft een boek geschreven dat iedere jongere en volwassene zichzelf zal doen afvragen wat hij zou doen als hij voor de morele keuzes zou komen te staan waar Nina en Max mee te maken krijgen.

Titel: Overstroomd
Auteur: Eva Moraal
Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047707301
Voor Young Adults.

Lees ook:Magisch – Eva Moraal, Jen Minkman, Vanessa Gerrits e.a.
Lees ook:Elmer en de overstroming – David McKee
Lees ook:100% Nina & 100% Beverly – Niki Smit
Lees ook:Sanne Vogel
Lees ook:Lemniscaat heeft nieuwe website!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>