Ga je mee op reis door de tijd?

Midden in de nacht wordt Geronimo wakker gebeld door Klem, omdat hij de volgende morgen wilt afspreken. Geronimo wordt daar knorrig van, maar spreekt toch af… al ziet hij er de volgende morgen niet zo uitgeslapen uit, omdat Klem meerdere malen heeft gebeld. Klem veel later dan Geronimo op de afgesproken plek, en laat hem vervolgens zijn nieuwe werkplaats zien: Klem wil net als professor Volt wetenschapper worden en test meteen wat op Geronimo, alleen dat werkt niet zo goed. Geronimo schakelt professor Volt in, en samen gaat Geronimo met Klem en wat andere naar De Popokattepetl, de hoogste berg van Muizeneiland, waar hun een heel groot avontuur staat te wachten.

De IJstijd
Geronimo, Klem, Thea, Benjamin en Pandorra reizen via de Vortex als eerst naar de IJstijd. Ze leren hier heel veel over deze tijd, vieren feest met de oermuizen, maar moeten ook werken voor hun eten. De Oermuizen laten hen van alles zien, van grotschilderingen en hoe je die moet maken tot wapens. Maar dan verschijnt er een sabeltandtijger ten tonele en moeten ze vluchten.

De Griekse oudheid
In de Griekse oudheid belanden ze in het Athene van 434 v. Chr. Ze maken een wandeling over de Agora, het centrale plein in de stad, waar ze oude filosofen ontmoeten zoals Socrates. Het reisgezelschap leert wat Griekse woordjes, wie de twaalf goden van Olympus zijn en hoe de muizen leefden.

Renaissance
Ook in de Renaissance vieren de muizen feest, maar er gaat ook van alles mis! Eten dat door de lucht vliegt, potjes inkt die omvallen en kunnen muizen wel vliegen? Als de muizen denken dat ze naar huis gaan, belanden ze opeens heel ergens anders… komen ze ooit weer thuis?

Reis door de tijd 3 is vlot geschreven met de herkenbare opmaak die in de boeken van Geronimo Stilton wordt gebruikt: verschillende lettertypen, felle kleurtjes en grappige illustraties. Bij elke reis zitten leuke weetjes over die periode, zoals waar de muizen woonden en wat hun kledingdracht was. Ook tussendoor in de verhalen staan soms weetjes, bijvoorbeeld wat het Symposium in Athene is. Bij de Griekse oudheid zit ook een stukje geschiedenis over een langere periode: vanaf het begin naar de Duistere Eeuwen en de Klassiek Tijd. Een legenda van Athene, het alfabet, wie de Griekse goden waren (dit zijn echter alleen de twaalf goden van de Olympus, maar wel de belangrijkste). In de Renaissance zit ook een aantal pagina’s met uitgebreide uitleg over die tijd, zoals over de handel, kunst, wetenschap en uitvindingen. Reis door de tijd 3 is een ontzettend leuk verhaal dat rijk is aan geschiedenis, waar je ook nog wat van kunt leren. Achter in het boek zit een doe-boek voor tijdreizigers. In dit boek staan quizzes, leuke creatieve knutseldingetjes om te maken, zoals een tandenketting, Grieks masker en een parachute. Tips en lekkere recepten zijn hier ook terug te vinden. Daarnaast krijg je er ook nog het Reis door de Tijd spel bij, een soort ganzenbord maar dan met muizen (niet een echt bord, maar een groot stuk stevig papier, prima om te gebruiken en gezellig met je vrienden en vriendinnetjes te spelen). Kortom: Reis door de tijd 3 is een super dik boek, vol met muizenissige belevenissen en rijk aan geschiedenis, waaraan je veel plezier beleeft! Een aanrader voor jonge avontuurlijke lezers.


[isbn]9789085921318[/isbn]

Lees ook:Reis door de tijd 7 – Geronimo Stilton
Lees ook:De bende van Zeus – Ingrid Vandekerckhove
Lees ook:Geronimo’s Reis door de tijd 3
Lees ook:Geronimo Stilton op tv
Lees ook:Naar de haaien! (Reis door de tijd 9) – Geronimo Stilton

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>