Maak kennis met de avonturen van Odysseus

de avonturen van odysseusGeronimo Stilton vertelt aan al zijn muizenvrienden en aan ons het avontuur van Odysseus van Ithaca. Hij vertelt zelfs dat hij erbij was, maar als je wilt weten hoe dat zit, moet je het verhaal lezen.

De avonturen van Odysseus is gebasseerd op Homerus’ Odyssea. De auteur is zeer getrouw gebleven aan het oorspronkelijke verhaal, wat ik erg mooi vind omdat jonge lezers zo op een leuke manier al kennis mogen maken met een van de grote schrijvers der aarde (ik vind Homerus echt een geweldige schrijver). Dit is ook zeker goed voor hun algemene ontwikkeling.  Zo vertelt Geronimo Stilton over de lange zoektocht van Odysseus naar zijn thuisbasis Ithaca, waar zijn vrouw Penelope op hem wacht. Geronimo voert de lezer mee langs de Trojaanse oorlog, de Lotuseters, de Cyclopen, de tovenares Circe, de Onderwereld, de Sirenen (half vogel, half vrouw), Scylla en Charybdis en nog langs vele andere avonturen, maar uiteindelijk vindt Odysseus zijn weg terug naar huis.

De tekst is op een aparte manier opgemaakt, wat voor zover ik weet in elk verhaal van Geronimo Stilton zo is: de pagina’s zijn besprenkeld met woorden van verschillende lettertypes, grote en kleur en soms nog met een kleine illustratie erbij, dat bij de betekenis van het woord hoort. De zinnen zijn helder, duidelijk en niet te lang. Geronimo Stilton vertelt het verhaal met vaart en op elke pagina is wel iets nieuws te beleven. Daarnaast zijn de illustraties kleurrijk en voorziet het de lezer van relevante informatie over de plaatsen, goden en vrienden die Odysseus op zijn reis tegenkomt. Achterin zit ook een register met alle namen van de goden en klassieke personen met een beschrijving van wie ze zijn en wat ze doen.

Wat mij betreft is dit een echte aanrader, vooral als je kennis wilt maken met een klassieke schrijver zoals Homerus.


Lees ook:Geronimo’s sprookjesboek
Lees ook:Geronimo Stilton op tv
Lees ook:De grote Geronimo Stilton omnibus – Geronimo Stilton
Lees ook:De roof van de gi-ga-diamant
Lees ook:De Oudheid in de spotlights

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>