Ober! Er zwemt een kwam door mijn soep

Ober,_er_zwemt_een_kwal_door_mijn_soep!Ober! Er zwemt een kwal door mijn soep. Deze titel is al vaker voorbij gekomen op verschillende blogs en dat is ook niet zo gek want het boek is Kerntitel van de Kinderboekenweek 2009. De Kinderboekenweek is alweer een paar dagen voorbij, maar de gehele maand staat eten & snoepen op kinderboeken.blog centraal.

Ober! Er zwemt een kwal door mijn soep is het ideale boek waarin alles staat geschreven wat je liever niet wilt weten over eten. Het boek gaat over eetgewoonten wereldwijd, maar dan wel echt vreemde eetgewoonten… althans voor ons zijn ze vreemd! Wist je bijvoorbeeld dat Spanjaarden stierballen eten en dat je ze in een restaurant in Spanje kunt bestellen? Of dat giftige slangen in China heel geliefd zijn? En dat we straks kwal moeten gaan eten, omdat er geen vis meer in de oceaan zwemt? Ik zou liever geen kwal willen eten!

Het boek staat vol met leuke en griezelige weetjes, een aantal recepten (durf jij het aan om te proberen?), anekdotes, krantenberichtjes, verhalen en informatie over het ‘vreemde’ eten en er staan er belevenissen in van reizigers, die via waarbenjij.nu hun verhaal doen. Daarnaast staan er nog leuke en grappige gedichtjes in en zijn de lachwekkende illustraties in zwart-wit. Erg handig is het register dat achterin staat; zoek je informatie over een bepaald dier, recept of eten, dan kun je het daar opzoeken. En er staat een leuke test in zodat je erachter kunt komen wat voor eter je bent.
Ober! Er zwemt een kwal door mijn soep is prettig leesbaar en zeer vloeiend geschreven. Je hebt het zo uit, al sta je waarschijnlijk soms even stil bij wel heel vreemde verhalen.

Kortom: Ober! Er zwemt een kwal door mijn soep is echt een boek die je verrijking geeft op het gebied van eetgewoonten over de hele wereld.

Auteur: Bette Westera
Illustraties: Sylvia Weve


taat geschreven

Lees ook:Ober! Er zwemt een kwal door mijn soep
Lees ook:Top vijf populairste kinderkookboeken + poll uitslagen
Lees ook:Snoepen van kinderboeken
Lees ook:Klassieker: Een ober van niks – Tjibbe Veldkamp
Lees ook:Toverkleuren: Wie zwemt er in de sloot? & Wie zwemt er in de zee? – Wee Gallery

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Ober! Er zwemt een kwam door mijn soep

  1. Pingback: Top vijf populairste kinderkookboeken + poll uitslagen | Kinderboeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>