Polle proeft de maan, die het allerlekkerst is!

Polle proeft Jeska VerstegenPolle proeft! is een schitterend prentenboek voor kinderen vanaf 3 jaar en past natuurlijk heel goed bij het thema van de kinderboekenweek.

In Polle proeft! gaat Polle op zoek naar wat de allerlekkerste smaak is die er bestaat. Eerst proeft hij alles wat in het keukenkastje staat, daarna gaat hij langs bij een aantal restaurants en wat dieren, maar nog steeds heeft hij niet de smaak gevonden die het allerlekkerst is. Dan ziet hij de maan en vraagt zich af hoe die smaakt. Met een toren van dieren klimt hij naar de maan en proeft. Polle vindt de maan het allerlekkerst, want die proeft naar honderd koude ijsjes van alle smaken.

Op elke pagina kun je een schitterende en ook grappige illustratie zien. Elke illustratie vertelt een verhaal (soms beslaat de illustratie twee pagina’s), en ook op de achtergrond spelen zich veel kleine verhaaltjes af.

Het leuke aan dit prentenboek is dat je het kind kunt leren welke dieren wat eten. Een aap eet een banaan, een eekhoorn nootjes. En je kunt het kind ook leren tellen door te kijken hoeveel verschillende soorten dieren er zijn. Bijvoorbeeld hoeveel apen er in de boom zitten, want er zitten er nogal wat verstopt.

Een heel leuk, lekker en leerzaam prentenboek.


Auteur en illustrator: Jeska Verstegen

Lees ook:Hoe zou de maan smaken?
Lees ook:Rik bij de dieren
Lees ook:Zoekboek Rik en de sporten – Liesbet Slegers
Lees ook:Mijn eerste 1000 dieren – Agnes Besson
Lees ook:Spotlight: Wilde dieren & Op de boerderij

1 Reacties // Reageer

One thought on “Polle proeft de maan, die het allerlekkerst is!

  1. Pingback: Hoe zou de maan smaken? | Kinderboeken

  2. Marja

    Dit is echt een leuk en mooi prentenboek. Wij hebben het boek ook en lezen het zeer vaak voor. Mooie prenten, leuk verhaal.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>