Jeugdschrijfster van Twilight-boeken stopt na internetlek

De Amerikaanse jeugdschrijfster Stephenie Meyer stopt met schrijven nadat een stuk van haar nieuwe jeugdboek via het internet gelekt is.

Parallelverhaal
Nu een stuk van de kladversie van haar nieuwe jeugdboek Midnight sun online is gelekt, wil Stephenie Meyer niet meer verderwerken. De Amerikaanse had haar nieuwe boek opgevat als een parallelverhaal bij haar Twilight-boeken, een jongerenserie met romantische vampierenverhalen die in de VS en het Verenigd Koninkrijk bijna even populair is als Harry Potter en die ook in ons taalgebied aardig wat fans telt.
Het verscheen in Nederlandse vertaling als Twilight – Een levensgevaarlijke liefde bij Sjaloom. Het boek zou het verhaal van Twilight vertellen vanuit het standpunt van een ander personage. Meyer had al een groot deel ervan geschreven, toen op het internet plots een kladversie opdook.

Rechtgeaarde mensen
Ik weet tamelijk zeker hoe die tekst online is gekomen, want er zijn maar heel weinig mensen die al een versie van de tekst hebben gekregen, en elke versie was lichtjes anders“, schrijft Meyer op haar website. “Het manuscript dat illegaal verspreid is, had ik om een goede reden aan rechtgeaarde mensen toevertrouwd. Ik wil daar verder geen commentaar op geven, behalve dat ik geloof dat er geen slechte bedoelingen gemoeid waren met de verspreiding die aan de bron van het lek ligt.

Promotie?
Het resultaat heeft de schrijfster naar eigen zeggen wel verlamd. “Door wat er gebeurd is, voel ik me te rot om verder te werken aan Midnight sun. Het boek is voor onbepaalde duur opgeschort“, schrijft Meyer.
Bloggers speculeren nu over de precieze aard van Meyers ontgoocheling en verwijzen naar de promotiewaarde van eerdere zogeheten lekken in de muziek- en de boekenbusiness. Ook de negatieve kritieken die het laatste boek van Meyer oogstte, zouden kunnen bijdragen tot de ontgoocheling die de schrijfster voelt.

[Bron: De Standaard, Villakakelbont]

Lees ook:Draft Midnight Sun
Lees ook:Midnight Sun staat online!
Lees ook:‘Breaking Dawn’ wint WH Smith Award
Lees ook:Plagiaatclaim tegen Stephenie Meyer niet serieus
Lees ook:Graphic novels over Stephenie Meyer en J.K. Rowling

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Jeugdschrijfster van Twilight-boeken stopt na internetlek

  1. Malinda

    Schrijf maar terug dat haar fans het ook niet leuk vinden dat ze het online hebben gezet en dat Stephenie het niet meer verder schrijft. Maar: de fans zijn nu wel meer gemotiveerd! Iedereen zal blijven wachten tot dat het boek midnigt sun ooit misschien nog uit komt!

    (ik weet dat jullie niet terug kunnen schrijven, maar het moest er uit.)

      /   Reply  / 
  2. Esmee

    Ik vind het echt niet leuk dat ze is gestopt! Ik ben al een tijdje gek van twillight, en ik hou het nu niet meer. Het duurt te lang, ik wil dat ze weer verder gaat schrijven..
    Weten jullie hoelang het nog duurt?

    Xx esmee

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>