Twilight, een levensgevaarlijk liefde

Twilight is het eerste deel in een zeer verleidelijke en adembenemend spannende liefdesgeschiedenis. Twilight houdt je tot ver na de laatste pagina in zijn greep. Het boek wordt nu ook verfilmd en zal begin januari 2009 in de Nederlandse bioscopen verschijnen. Bekijk hier alvast de trailer.

Bella is er absoluut van overtuigd dat Edward levensgevaarlijk is, maar ook dat ze onvoorwaardelijk en onherroepelijk verliefd op hem is.

Ik heb nooit echt nagedacht over hoe ik dood zou gaan, hoewel ik daar de laatste maanden redenen genoeg voor had. Maar zelfs al had ik dat gedaan, dan nog zou ik nooit bedacht hebben dat het zo zou gaan. Ik staarde met ingehouden adem naar de andere kant van de lange ruimte, in de donkere ogen van de jager, die vriendelijk terugblikte. Het was wel een goede manier om dood te gaan: in plaats van iemand anders, iemand van wie ik hield. Nobel, zelfs. Dat zou toch wat waard moeten zijn.

Als Isabella Swan naar het regenachtige Forks verhuisd en de mysterieuze en aantrekkelijke Edward Cullen ontmoet, neemt haar leven een spannende en angstige wending. Edward, met zijn krijtwitte huid, gouden ogen, betoverende stem en bovennatuurlijke gave, is zowel onweerstaanbaar als ongenaakbaar. Tot nog toe heeft hij zijn ware identiteit verborgen weten te houden, maar Bella is vastbesloten achter zijn duistere geheim te komen.

Wat Bella zich niet realiseert, is dat ze haar leven en dat van anderen in gevaar brengt naarmate ze hem beter leert kennen. En misschien is het al te laat…

Auteur: Stephenie Meyer
Leeftijdsadvies: 14+
Pagina’s: 375
Reeds verschenen

Lees ook:Preview Twilight
Lees ook:Lees: eerste hoofdstuk Twilight op Kinderboeken Blog
Lees ook:Tip van de week: Twilight
Lees ook:Twilight
Lees ook:Eclips, dit mag je niet missen

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Twilight, een levensgevaarlijk liefde

  1. Floddertje

    Een vreemd boek. Vampierenboeken interesseren me niet, maar dit boek
    is eigenlijk in de eerste plaats een high school liefdesverhaal. Ik
    vind de pubergevoelens die er spelen erg mooi beschreven, rustig,
    bijzonder wel. Soms ook wel erg overdreven en met veel herhaling,
    Bella verliest zichzelf helemaal in de relatie, maar dat past ook wel
    bij de leeftijd.
    Met het vampierengegeven wordt ook heel apart omgegaan. Bella weet
    waar ze aan begint, maar wil het toch. Edward wil haar tegen mogelijk
    verdiet en gevaar beschermen en wil eigenlijk geen relatie met haar.
    Wat dat betreft had het bijna een verhaal kunnen zijn van iemand die
    bijvoorbeeld verliefd wordt op iemand met bv. HIV.
    Goed, een beetje gekke vergelijking misschien, maar ik bedoel maar,
    het is geen standaard vampierenverhaal over donkere nachten vol
    bliksem en vleermuizen en kastelen. Het is heel menselijk. Pas naar
    het eind toe werd het spannend, dat kwam haast nog als een verassing.
    Ik vond dit dan ook niet het beste stuk.
    Meyer schrijft in mijn ogen beter over gevoelens, dat is beter
    voelbaar dan de spanning. Bijzonder boek.

      /   Reply  / 
  2. Natasja

    Ik vind dat je daar gelijk in hebt. Ik heb het boek ook gelezen en ik plaats binnenkort een recensie op dit blog. Maar het klopt inderdaad dat het boek over het algemeen niet zo spannend is, meer aan het eind pas. Maar de gevoelens zijn zo onwijs mooi beschreven dat je helemaal het verhaal in wordt gezogen.
    En een goed boek hoeft natuurlijk niet altijd spannend te zijn!

    Ik vond het wel een van de mooiere boeken die ik heb gelezen. Maar ik houd ook wel van die romantische en mysterieuze verhalen.

      /   Reply  / 
  3. Floddertje

    “En een goed boek hoeft natuurlijk niet altijd spannend te zijn!”

    Klopt. Ik bedoelde meer dat ik van een vampierenboek had verwacht dat het spannend was. Maar zelf ben ik eiegnlijk niet zo’n fan van spannende boeken, dus ik was positief verrast.

    Als je een resencie gaat schrijven vind je het misschien leuk om te kijken op:
    http://www.librarything.com/talktopic.php?topic=21334. Daar hebben we het boek in het Engels bediscussieerd, met vooral Amerikanen en het boek is in
    Amerika volgens mij behoorlijk populair. Men vond de schrijfstijl over het algemeen erg goed, maar nou ook weer geen hoogstaande jongerenliteratuur. Positief was men over de originele manier waarop Meyer met de vampierenlegende omgaat. En ook over de erotische sfeer die gesuggereerd wordt zonder dat er ook maar een sexueel getint
    woordje in het boek voor komt. Sommigen ergenden zich aan wat al snel genoemd werd de ‘you complete me’ nonsense, de zoete relatieperikelen van Bella en Edward. Bovendien vond men dat Edward ver van Bella
    vandaan zou moeten blijven als hij echt om haar gaf. Toch vonden veel mensen het wel zo verslavend dat ze de hele serie wilden lezen. Ik had niet meteen de behoefte om het volgende deel te gaan lezen, maar nu -bijna een jaar later- lijkt het me wel weer leuk om het tweede deel te lezen.

    BTW: succes met je site, erg leuk!

      /   Reply  / 
  4. Natasja

    Hoi Floddertje,

    Bedankt! En bedankt voor de tip! Echt interessant om al die verschillende reacties te lezen, en de grappige opmerkingen:

    “(Edited to add: And he’s cold. I mean, literally. How can she find that attractive? It would be like hugging a statue! Okay, I’m done now.)”

    Ik heb trouwens eerst het tweede deel gekregen… Ik vond dat een erg mooi boek. Alleen het gaat meer over de gevoelens van Bella, en dat ze Edward vreselijk mist. Hij komt voor in de eerste paar hoofdstukken en de laatse paar. Dat vond ik een beetje jammer. Bella wordt in die tussentijd bevriend met Jacob, die ook weer een geheim bij zich draagt!

    Alles is erg realtisch beschreven, alsof Forks met de vampiers en weerwolven daadwerkelijk bestaat. Ik vind het erg knap gedaan van Meyer.

    Ik kan trouwens niet wachten op de verfilming van Twilight die in december uitkomt!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>