Tip van de week: Twilight

Een van de meest populairste boeken op dit moment: Twilight. Ik raad dit boek dan ook iedereen aan. Het is zo ongelooflijk goed geschreven (lees recensie), dat je gewoon niet meer kunt stoppen en bladzijde na bladzijde omslaat. Twilight is het eerste deel in een zeer verleidelijke en adembenemend spannende liefdesgeschiedenis geschreven door Stephenie Meyer. En om hier even kort te melden: ik ga mijn dissertatie schrijven over de gehele serie. Ik wil de serie onder andere vergelijken met vampierverhalen uit de Victoriaanse tijd (Bram Stoker’s Dracula et cetera). 

Bella is er absoluut van overtuigd dat Edward levensgevaarlijk is, maar ook dat ze onvoorwaardelijk en onherroepelijk verliefd op hem is.

Ik heb nooit echt nagedacht over hoe ik dood zou gaan, hoewel ik daar de laatste maanden redenen genoeg voor had. Maar zelfs al had ik dat gedaan, dan nog zou ik nooit bedacht hebben dat het zo zou gaan. Ik staarde met ingehouden adem naar de andere kant van de lange ruimte, in de donkere ogen van de jager, die vriendelijk terugblikte. Het was wel een goede manier om dood te gaan: in plaats van iemand anders, iemand van wie ik hield. Nobel, zelfs. Dat zou toch wat waard moeten zijn.

Als Isabella Swan naar het regenachtige Forks verhuisd en de mysterieuze en aantrekkelijke Edward Cullen ontmoet, neemt haar leven een spannende en angstige wending. Edward, met zijn krijtwitte huid, gouden ogen, betoverende stem en bovennatuurlijke gave, is zowel onweerstaanbaar als ongenaakbaar. Tot nog toe heeft hij zijn ware identiteit verborgen weten te houden, maar Bella is vastbesloten achter zijn duistere geheim te komen.

Wat Bella zich niet realiseert, is dat ze haar leven en dat van anderen in gevaar brengt naarmate ze hem beter leert kennen. En misschien is het al te laat…

Auteur: Stephenie Meyer
Leeftijdsadvies: 14+
Pagina’s: 375
Reeds verschenen

Lees ook:Preview Twilight
Lees ook:Twilight, een levensgevaarlijk liefde
Lees ook:Lees: eerste hoofdstuk Twilight op Kinderboeken Blog
Lees ook:Twilight
Lees ook:Twilight – Breaking Dawn in twee films

1 Reacties // Reageer

One thought on “Tip van de week: Twilight

 1. Twilightloverr (ll)

  Deze boeken zijn zo gaaaaaf!
  I love edward!
  Echt je kan niet meer stoppen met lezen!xd

  xxxx’

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>