De eliminatie – Daniëlle Bakhuis

Je stapt nooit meer gedachteloos een bus in… De eliminatie is het nieuwe razendspannende boek van Daniëlle Bakhuis, die je wellicht al kent van Zes seconden, Wat als… en Wraak.

Over de hele breedte van de muur zijn gifgroene letters opgelicht. Met elke tel zwelt het groen feller aan, totdat het een zachte gloed de ruimte in werpt en onze gezichten verlicht. Ik lees de woorden op de muur één, tien, honderd keer, maar ze krijgen geen betekenis in mijn hoofd.

ELIMINEER DE HELFT OM DE ANDEREN TE LATEN LEVEN. Ik kijk naar de andere personen en voel mijn huid in een harnas veranderen. Ik kan niet dood. Ik mag niet dood. Ik heb nauwelijks geleefd.

Wanneer de zestienjarige Chleo van Doren wakker wordt in een vochtige garage, weet ze meteen dat het mis is. Ze is opgesloten met negen anderen, waaronder een junk, een miljonair, een oude man in een rolstoel en een baby. Elimineer de helft om de anderen te laten leven, luidt de boodschap. Maar hoe overtuig je anderen ervan dat je de moeite waard bent, als je dat zelf eigenlijk niet vindt?

Titel: De eliminatie
Auteur: Daniëlle Bakhuis
Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789000359066
Voor Young Adults.

Lees ook:Zes seconden – Daniëlle Bakhuis
Lees ook:Wat als… – Daniëlle Bakhuis
Lees ook:Ik – Margaretha van Andel
Lees ook:Preview Fallen
Lees ook:Twee tieten in een envelop – Wim Daniëls

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>