Paradise now – Anouk Saleming

Paradise nowVoor altijd verbonden door één pistoolschot… Paradise now is het Young Adult debuut van Anouk Saleming over zes mensen die met elkaar zijn verbonden door het noodlot. 

In de vroege ochtend van 28 juli wordt de Surinaamse Stanley doodgeschoten op de parkeerplaats van een discotheek. De vraag is: wie is er verantwoordelijk? Paradise now is een reconstructie van die nacht.

Zes jongeren komen aan het woord die in meer of mindere mate schuld hebben gehad aan Stanley’s dood. Zes jongeren met ieder een verhaal, met eigen dromen en angsten. Langzaam wordt duidelijk wat er die zomernacht is gebeurd.

Paradise now geeft het beeld van een generatie jonge mensen, van verschillende culturele achtergrond, wiens levens verbonden worden door één pistoolschot. Indringend, eigentijds, schokkend. Het werd als theatervoorstelling onder de titel Backfire gespeeld door theatergroep De Gasten.

In 2005 ontving Anouk Saleming voor haar jeugdtheaterstukken het Charlotte Köhler Stipendium en in 2012 won zij met het stuk Runnin’Blue de internationale jeugdtheaterprijs Kaas en Kappes.

Titel: Paradise now
Auteur: Anouk Saleming
Uitgeverij: Holland
ISBN: 9789025113230
Voor jongeren vanaf 13 jaar.

Lees ook:Schuld van Mel Wallis de Vries wint de Prijs van de Jonge Jury 2017
Lees ook:Monsters & Griezels, gruwelijk leuke voorleesverhalen
Lees ook:De kleren van Sinterklaas – Paul Biegel
Lees ook:De kleren van Sinterklaas
Lees ook:Branford Boase Award uitgereikt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>