Zarja en de uil van Orplid – Christianne Stotijn

Zarja en de uil van Orplid is een sprookje van Christianne Stotijn, de internationaal gevraagde Nederlandse mezzosopraan. Het is een geheimzinnig avontuur, rijk geïllustreerd door Sieb Posthuma die poëtisch een spannende sprookjeswereld verbeeldde. 

Zarja heeft haar moeder nooit gekend, ze is opgevoed door de uil. Ze heeft hem beloofd dat ze tot haar eenentwintigste geen vragen zal stellen over een geheimzinnige uilenpriesteres, en dat ze geen voet zal zetten op Orplid, het geheimzinnige eiland overzee.

Maar nu is plotseling de uil verdwenen en Zarja wil niet langer wachten. Ze dwingt de veerman haar mee te nemen naar Orplid. Daar ontdekt ze haar verleden, vindt ze een broer en hoort ze eindelijk de stem van haar moeder.

Christianne Stotijn maakte een muzikale voorstelling rond het coming of age verhaal van de twaalfjarige Zarja, waarin ze jonge luisteraars op bijzondere wijze laat kennismaken met klassieke liederen. Ze vroeg Sieb Posthuma of hij illustraties wilde maken die als decor zouden dienen. De voorstelling ging in 2014 in première tijdens het Festival van Vlaanderen.

Titel: Zarja en de uil van Orplid
Auteur: Christianne Stotijn
Uitgeverij: Leopold
ISBN: 9789025871468
Voor kinderen vanaf 9 jaar.

Lees ook:Dit is Rintje! – Sieb Posthuma
Lees ook:Nieuw: Illustratie Biënnale
Lees ook:Leespluim voor Aadje Piraatje
Lees ook:De mooiste kindergedichten – Annie M.G. Schmidt
Lees ook:De fabeldieren van Sieb Posthuma

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>