Muren van verraad – Nova Ren Suma

Muren van verraadOrange Is the New Black Swan! Zo kondigt Karakter Uitgevers de nieuwe Young Adult-roman Muren van verraad van Nova Ren Suma aan. Een veroordeelde moordenares en een topballerina in spe. Wat hebben deze tienermeisjes met elkaar gemeen?

Amber zit vast in Aurora Hills, een beveiligde jeugdinrichting. Als op een nacht alle sloten openspringen, ontstaat er totale gekte onder de 42 meisjes die er hun straf uitzitten. De een grijpt haar kans om te ontsnappen, de ander weet niet wat ze met de nieuw verworven vrijheid aanmoet.

Violet is een danseres die op het punt staat naar New York City te vertrekken om als ballerina door te breken. Hoewel uiterlijk onbewogen en als altijd met zichzelf ingenomen en egoïstisch, kan ze de dood van haar vriendin Orianna niet vergeten.

Niet omdat ze zich schuldig voelt, maar vanwege het mogelijke effect ervan op haar huidige leven en haar dansopleiding aan het prestigieuze Juilliard. Langzaam wordt duidelijk dat Amber en Violet nauw met elkaar verbonden zijn door Orianna.

Ook Orianna had een glorieuze toekomst als ballerina voor zich liggen, maar anders dan Violet moet ze knokken voor ieder klein kansje in het leven. Desondanks is Violet jaloers op Ori, wetende dat zij nooit zal kunnen tippen aan Ori’s natuurlijke talent voor ballet.

Als Violet in een vlaag van woede en jaloezie twee concurrentes vermoordt, zorgt ze ervoor dat Orianna voor de dubbele moord opdraait en zo bij Amber in Aurora Hills belandt. Als Violet na jaren een bezoek brengt aan de jeugdgevangenis, blijkt deze gesloten te zijn nadat alle gevangenen op onverklaarbare wijze en onder mysterieuze omstandigheden om het leven zijn gekomen.

Krijgt een schuldige uiteindelijk altijd haar verdiende straf? Of zal een onschuldige voor altijd de last van de schuld blijven dragen? Muren van verraad is een verhaal dat wordt verteld door twee verschillende stemmen: de een zit in een jeugdgevangenis, de andere is een danseres met een mooie toekomst.

Op het eerste gezicht zijn Amber en Violet complete vreemden die niets met elkaar gemeen hebben – althans, zo lijkt het. Het boek vertelt het verhaal van een meisje met een veelbelovende toekomst voor zich. Een meisje wiens leven in een tragische middag omslaat van veelbelovend naar uitzichtloos. Een meisje dat uiteindelijk een stem – en gerechtigheid – krijgt.

Nova Ren Suma is auteur van Young Adult-romans. Ze heeft voor diverse uitgeverijen gewerkt en geeft YA-schrijfworkshops. Nova woont in New York.

Muren van verraad Quote

Titel: Muren van verraad
Auteur: Nova Ren Suma
Uitgeverij: Karakter
ISBN: 9789045209821
Voor Young Adults.

Lees ook:The White Rose – Amy Ewing
Lees ook:The Jewel – Amy Ewing
Lees ook:Waar het licht is – Jennifer Niven
Lees ook:Preview Fatale liefde
Lees ook:Verraad (De Royals 2) – Erin Watt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>